6 dolog, amitől boldogabban kezded a reggelt
2016.07.20. 12:27 I horvathandrea

6 dolog, amitől boldogabban kezded a reggelt

Csak azért, mert a lakás tiszta és elegáns, még nem biztos, hogy a boldogabb az életünk, a tudomány szerint legalábbis. Az Elle Decor tette közzé a listát, mi mindent tehetünk azért, hogy a reggeleink egy fokkal vidámabban induljanak, állítólag az alábbiak összessége még a stresszesebb munkanapokon is nyugalmat adnak. Ehhez az is szükséges, hogy ne halmozzunk fel felesleges tárgyakat, amiket kora reggel kerülgetni kell.

Zöld vagy sárga falak

Az Amszterdami Vrije Egyetem felmérései szerint a zöld és sárga falszínek puszta a legtöbb emberből képes kiváltani a boldogság érzését. Mármint ránézésre. Ezt elég nehéz lehet elhinni, ha a kórházi folyosók zöld színű falaira gondolunk, mégis lehet benne igazság: a Feng shui és lakberendezők is bátran ajánlják mindkét színt. A zöldnek és a sárgának elképesztően sok árnyalata van, érdemes végiglapozni a színeket, és dönteni.

Részletekért kattints a fotóra!

szent_laszlo_ut_elado_lakas.jpg

 

Vágott virágok egy vázában

Kevés annál szomorúbb dolog van a lakásban, mint amikor a kapott virágcsokor elhervad, és ki kell dobni. A virágüzletekben van arra mód, hogy egy-egy spéci szerrel tartósabbá tegyük a vágott virágokat, és erre azért van szükség, mert a lakásban látott virágszirmok és levelek a Rutgers kutatásai szerint olyan érzelmeket váltanak ki az emberből, mint az élettel való elégedettség, boldog érzelmek.

Részletekért kattints a fotóra!
dohany_utca_elado_lakas.jpg

 

Családi fotók

Az éjjeliszekrényen tárolt könyveket és a pohár vizet cseréljük le családi fotókra, olyanokra, amihez nagyon jó emlékeket társítunk. A hétköznapok dolgos reggeleit máris úgy indíthatjuk, hogy a legelső, amit meglátunk, a kellemes élmény és máris tele vagyunk szeretettel. A Portsmouth Egyetem kutatásai szerint legalábbis.

Részletekért kattints a fotóra!

elado_lakas_siofok.jpg

Vanília illatú gyertya

Azok, akik a világból is kimenekülnének a vanília illatától, természetesen más megnyugtató illataromával, de mindenképpen gyújtsanak meg esténként egy-egy gyertyát. Szuper megnyugtató a gyertya lángja és a jól megválasztott illat is jó hatással van a lelkünkre.

Naplóírás

A testmozgás és terápia csak hasznos lehet a személyiségünk építésében, e kettő mellé kiválóan társul a naplóírás. Terápiás hatása van, ha minden reggel kiírjuk magunkból az aktuális érzelmeinket, legyen az jó vagy rossz. A korábbi jegyzetek visszaolvasása pedig kiegyensúlyozottabbá tesz, megnyugtató hatással van az emberre.

Háziállatok tartása

A kutya az ember legjobb barátja, a macskák nélkül pedig mi lenne a világgal - látjuk az interneten, és a való életben is így van. A személyiséggel és szociálpszichológiával foglalkozó Journal of Personality and Social Psychology nevű szakfolyóiratban megjelent kutatás szerint a szőrös házikedvencek segítséget nyújtanak a gazdáiknak: segítik a szociális elszigeteltség megszűnését, és végső soron javítják az élet minőségét.

Részletekért kattints a fotóra!

gyongyos_elado_lakas.jpg

100 ezer ingatlan egy helyen (x)

Címkék: tippek eladó lakás