Öt jó ok arra, hogy ez a Balaton Rózsadombja
2016.07.19. 12:16 I horvathandrea

Öt jó ok arra, hogy ez a Balaton Rózsadombja

Öt szuper kéglit mutatunk be az északi partról, Balatonalmádi-Lovas-Alsóörs területről. A környéket jól ismerők már tudják, hogy a hely attól fantasztikus, hogy a hegyoldalon álló házak nem csupán nyaralók, hanem élhető otthonok, ahová bárki beköltözne az első nyári napsugarakat látva. A környék éttermei, kényelmes strandjai, a pékségek, a helyi kistermelők hozzátesznek az élhető mindennapokhoz, a nyári szezonban pedig szuper programokra is ellátogathatunk, például a paloznaki Jazz Piknikre is. Mindezt a csöndes, kellemes kis utcák és varázslatos panoráma dobja fel, tíz kilométer távolságban az északi part fővárosának kikiáltott Balatonfüred nyüzsgő éjszakai életétől. 

Háromszintes villa Balatonalmádiban teniszpályával

Mindössze ötszáz méter távolságra van a Balaton partjától ez a háromszintes villa, aminek a szuterénje önálló lakásként is funkcionál. A ház tökéletesen alkalmas arra, hogy egy többgenerációs család nyaralója legyen, vagy hotelként funkcionáljon. Az emeleti szinten négy apartman van, mindegyik külön bejáratú, a konyha az étkező és a terasz közös. A hatalmas telken elfér a teniszpálya és az 50 négyzetméteres úszómedence is.

További képekért kattintsa fotóra!

balatonalmadi_elado_haz.jpg

 

Alsóörsön három apartmanos ház eladó

Az 1631 fős lakosú Alsóörsön duplagarázsos, ping-pong szobás ház eladó, a strand a háztól 12 percre található. A házat tágas terek jellemzik, három apartmant alakítottak ki benne: egy 136 négyzetméteres, egy 145 négyzetméteres és egy 50 négyzetméteres lakást. Mindegyik külön bejáratú.

További képekért kattintsa fotóra!

alsoors_elado_haz.jpg

 

Villa Csopakon gyönyörű panorámával

Csopak az őskor óta lakott terület, pincék és villaépületek álltak a római korban a mai házak helyén. A török uralom alatt szinte teljesen elnéptelenedett, majd a 18 században ismét fejlődésnek indult, olyannyira, hogy napjainkban az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Balatonon. Bár korántsem olyan értelemben, mint a római korban, de villaépületek ma is vannak a városban, kicsit kényelmesebbek, és nagyobb luxust szolgáltatnak, mint amit őseink megélhettek. Az alábbi csopaki ház örökpanorámás, amit a hatalmas teraszról és még az úszómedence mellől is lehet csodálni.

További képekért kattintsa fotóra!

csopak_elado_haz.jpg

 

Kúria disznóóllal és szőlővel Felsőörsön

Felsőörsön a fennmaradt feljegyzések szerint már az 1300-as években szőlőt termesztettek, hogy abból bor készüljön. Anno a Batthyány és az Örsi családnak is voltak a területen birtokai, és bár a történelem viharai maguk alá söpörték a szőlőbirtokokat, a XIX. és XX. században helyreállították mindazt, ami elveszett. Erre bizonyíték az alábbi kúria, amit ódoni patina jellemez, és amihez hatalmas szőlő, ötven férőhelyes disznóól és jégverem is tartozik. Bár a felsoroltak inkább illenek egy horrorfilmbe illő házra, a képeket látva senkiben nem marad kétség, hogy ez egy különleges lehetőség.

További képekért kattintsa fotóra!

felsoors_elado_lakas.jpg

 

Balatonalmádiban télikertes családi ház

Balatonalmádi Vörösberény része a XII.- XIII. század óta létezik, egy gótikus stílusú erődtemplom állt ott, ahol ma kőfalak ölelik körbe a református templomot. A város ezen területén eladó egy télikertes, medencés ház, elképesztő panorámával. A téli kényelmet padlófűtés és kandalló biztosítja, a nyári kényelmet medence, öntözőrendszer és klíma adja.

További képekért kattintsa fotóra! 
balatonalmadi_haz_elado.jpg