Tartson évtizedekig a csoda! - Gyerünk srácok a grundokra!
2016.06.24. 14:30 I otthonterkep

Tartson évtizedekig a csoda! - Gyerünk srácok a grundokra!

Amit a magyar focisták művelnek most az Európa Bajnokságon, arra nincsenek szavak! Egymás után szállították eddig a nagyobbnál nagyobb meglepetéseket, és a már most történelmi szereplést akár még tovább fokozhatják vasárnap este. Ám ezzel a teljesítménnyel nem csak egy országnak okozhatnak mámoros napokat, hanem végre érdemben elősegíthetik az utánpótlás nevelését! Az Otthontérkép egy budapesti térképen szedte össze, hogy a tereken és az udvarokon kívül hova mehetnek a jövő Dzsudzsákjai és Királyai felkészülni a dicsőséges jövőre.

Vagy vegyen egy saját focipályát, az sem akadály!

Nem lenne csoda, ha nemsokára lurkók ezrei szeretnének újra komolyan focizni itthon, látva azt az elképesztő sikert és elsősorban a focistákat és a teljesítményüket körülölelő eufóriát, amit az elmúlt két hétben tapasztalhattunk. A Nagykörút lezárása, a francia EB-városok "bevétele" és a szűnni nem akaró rajongás után azonban egy új korszak veszi kezdetét itthon. A 2016-os EB utáni időszak. Hogy mit kezdünk a sikerrel és leginkább mit kezd a fociszakma a lehetőséggel még kérdéses, mindenesetre fiatalok ezrei gondolhatják majd azt itthon, hogy újra érdemes lehet megpróbálni a focista karriert.

Hogy ennek örüljünk vagy se, azt persze mindenki döntse el maga. Persze egy pilalnatra nem szabad elfeledkezni a száznál is több sikeres magyar sportágról, kezdve az alpesi sítől egészen a sakkig, de amit a foci tud tenni egy országgal, az láthatóan teljesen egyedi és különleges. Ha pedig valaki arról álmodik, hogy több tízezer ember egyszerre skandálja a nevét örömittasan, akkor bizony érdemes a jövő Dzsuzsákjának, Gerájának, Szalaijának, Királyának, Nagy Ádámjának, stb...... lennie.


De hol kezdhetsz bele?


Egy térképre szedtük össze az összes budapesti utánpótláscsapat elhelyezkedését. Ezek azok a klubok, ahol a tornaórai szintnél magasabban foglalkoznak a labdarúgással. Csak Budapesten több mint 100 helyre mehetnek a gyerekek focizni. Keresd meg te is, melyik van hozzád a legközelebb!

Hogy legyen élő bizonyíték is, Szalai Ádám például a pesterzsébeti (XX. kerület) ESMTK-ban ismerkedett meg a focival közelebbről, míg az osztrákok elleni második gólt szerző Stieber Zoltán (a Sárvár és a Győr után) a ferencvárosi Goldballban is rúgta a bőrt, mielőtt Újpestre majd külföldre került.

palyak_1.png

És ha esetleg magad is akadémia nyitásában gondolkodsz, vagy csak vennél a gyerekeknek egy rendes pályát otthonra, akkor érdemes megnézni ezt az ajánlatot!

Kattints a részletekért IDE vagy a képre!

0_8.jpg

 

Címkék: foci utánpótlás eb 2016 alternatív térkép focitérkép budapest focitérkép