Nem fényűző, de nem is tré - Ez a magyar valóság!
2016.06.19. 21:14 I csorbazs

Nem fényűző, de nem is tré - Ez a magyar valóság!

Nagyon olcsó, nagyon drága, nagyon szép, nagyon ronda, vicces, esetleg röhejes. Olyan tulajdonságok ezek, amik kiemelhetnek egy lakást a sokaságból és kíváncsiságot ébreszthetnek az ingatlankedvelőkben és azokban, akik éppen leendő otthonukat keresik. Mai bejegyzésünkben nem ezekről lesz szó. Átlag lakásokat mutatunk be, melyeket átlagemberek kínálnak eladásra átlagáron.

Az ingatlanleírásokkal kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy az eladók elfogultak, érzelmileg kötődnek az adott otthonhoz, éppen ezért nehezen tudják objektíven megítélni egy lakás kvalitásait. Ennek eredményeképp a valóságtól fényévekre álló leírást adnak meg a hirdetésekben, az árat pedig jóval az átlag fölött határozzák meg.

Az átlagár kérdése meglehetősen zavaros, sokan nem is tudják, hogy honnan és miképp lehet róla tájékozódni. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a kínálati ár és az értékesítési ár különbözőségével. Kínálati ár az, amit az eladó kapni szeretne az otthonáért, az értékesítési pedig, amennyiért a valós adásvétel történt (az adóhivatal adatbázisa szerint).

A kínálati ár térképért kattints a fotóra!

kinalati_ar_budapest.jpg

Miként lehet átlagos egy lakás? A válasz meglehetősen egyszerű, egyik tulajdonsága sem teszi különlegessé, érdekessé, nincs csodaszép panorámája, nem dizájner tervezte, átlagáron kínálják, nincs jakuzzi, nincs házimozi és még folytathatnánk a sort. A helyzet azonban az, hogy hiába az ámítás, az átlagemberek ilyen lakásokban élnek, ezeket kínálják és ezeket veszik meg.

Most pedig jöjjenek az ingatlanok!

 

Galériás lakás a VIII. kerületben

A Vajda Péter utcában vár új tulajdonosra ez a 40 négyzetméteres, galériázott otthon, mely remek választás lehet egyetemistáknak, de akár befektetni vágyóknak is. A lakás ránézésre jó állapotú, világos és fiatalos. Ára: 12,8 M Ft.

További képekért kattints a fotóra!

viii_kerulet_elado_lakas_2.jpg

 

 Felújított lakás a VI. kerületben

A Városliget szomszédságában található ez a kényelmes, felújított otthon, mely remek választás lehet fiatal pároknak. Az eladó lakás gépesítése modern, infrastruktúrája kiváló. Ára: 25 M Ft.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

szondi_utca_lakas_elado.jpg

 

Kétszobás panel a III. kerületben

Egy 10 emeletes panelházban található ez a kétszobás, tágas elrendezésű otthon a Szentendrei úton. A lakást 2006-ban teljes körűen felújították, utána pedig kisebb munkálatokat eszközöltek benne. Ára: 17,5 M Ft.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

iii_keruleti_elado_lakas.jpg

 

Polgári lakás a Dózsa György úton

A VII. kerületben, a Városliget mellett várja új tulajdonosát ez a 66 négyzetméteres otthon. A felújítandó lakásban két különnyíló szoba található. Ára: 21 M Ft.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

dozsa_gyorgy_ut_elado_lakas.jpg

 

Erkélyes lakás a XI. kerületben

54 négyzetméteres ez a kétszobás lakás, melyet az Alle bevásárlóközpont közelében kínálnak eladásra.  A világos otthon szobái külön és egymásból is megközelíthetőek. Ára: 26,9 M Ft.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

xi_kerulet_elado_lakas_4.jpg

 

Ingatlanhirdetések magánszemélyektől (x)

Címkék: budapest átlagos eladó lakás