Elképesztő történelmi ingatlanok vannak Budapesten!
2016.05.27. 17:05 I csorbazs

Elképesztő történelmi ingatlanok vannak Budapesten!

Nap mint nap haladunk el épületek mellett, melyek történelme, története, lakóinak kiléte csak talány számunkra. Márpedig, ha figyelünk, rájöhetünk, hogy lépten-nyomon izgalmas ingatlanokba futhatunk bele. Az Otthontérkép mai adásában ilyen különlegességeket, történelmi jelentőséggel bíró otthonokat mutatunk be nektek.

Az előző rész tartalmából

Az Otthontérkép múlt heti részében a befektetési lehetőségekről készítettünk összeállítást, az irodákról és üzlethelyiségekről.

Somogyi György, vállalkozó, ingatlanbefektető elmondta, hogy ugyan a bérbeadási metódus nem sokat változott, a környezet és az igények azonban merőben más képet mutatnak mint az ezredforduló utáni években. A 30 éves szakmai múlttal bíró szakember elmondta, hogy ugyan a birtokhoz jutás nehezebb volt a pályája elején, mégis egy üzlet biztos megélhetést tudott biztosítani. Véleménye szerint két alapvető dolgot kell mérlegelni, ha valaki üzlethelyiséget szeretne vásárolni, az egyik a lokáció (például hogy az üzleti előtti tér minél nagyobb legyen, lehetőleg ne kelljen lépcsőfokon áthaladni a vevőnek a bejáratnál), a másik pedig a hosszú távon fenntarthatóság. Természetesen a bérlőről és a kereskedés minőségéről sem szabad megfeledkezni.

A befektetési ingatlanok másik népszerű típusa az irodaszféra. Bíró Gergely, a Diófa Alap Zrt vezérigazgatója elmondta, hogy az ingatlanalap egy kedvező árú lehetőség azoknak, akik hisznek az irodapiac fejlődésében és pénzüket is ilyen irányba szeretnék befektetni. A cégek, akik az irodákban helyiségeket bérelnek, a bérleti díj fejében jó minőségű irodabelsőt kapnak, a belső tereket pedig saját igényeik szerint alakíthatják ki.

Ditróy Gergely az irodahaz.info szakértője szerint a piacélénkülés a kereskedelmi ingatlanokat sem kerüli el. Jellemző trend, hogy az új irodaházak felhasználása sokkal komplexebb lett, így például az épületek aljában gyakran nyitnak kávézókat vagy akár üzlethelyiségeket is. A szakértő elmondta, hogy amennyiben saját lakásunkat vagy garázsunkat adjuk ki, az is számíthat befektetés ingatlannak. 

 Megnéznéd a teljes adást? Kattints IDE!

A mai rész tartalmából

Az Otthontérkép mai adásában történelmi jelentőségű ingatlanokba látogatunk el. Egy ingatlanba belépve izgalommal teli érzés fogja el az embert, hiszen rögtön azon kezd gondolkodni, hogy vajon ki lakhatott ott korábban, milyen történeteket őrizhet magában az épület. Különösen így van ez akkor, ha valami különlegességbe botlunk bele.

Tokár Tomi felkeresi Antall József egykori családi villáját, egy budai rezidenciát, ahol Adolf Eichmann náci tiszt élt és az Adria Palotát is, ami több film forgatási helyszíne is volt már. 

 

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (május 28.) 10.45-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Ilyen ingatlanokkal találkozhatsz majd a műsorban! 

További képekért kattints a fotóra!

aj_villa.jpg