Befektetés kicsit másképp - Irodák és üzlethelyiségek
2016.05.21. 02:19 I csorbazs

Befektetés kicsit másképp - Irodák és üzlethelyiségek

Irodák, boltok, üzletek. Olyan helyiségek ezek, melyek körbelengik, keretezik az emberek mindennapjait, mégis meglehetősen keveset tudunk működésükről, létrehozásukról. Az Otthontérkép mai részében a befektetési ingatlanok e típusait vizsgáljuk meg: ellátogatunk egy óbudai irodába, egy közösségi munkahelyre és még azt is megtudhatjátok, milyen trükköket érdemes megfogadni, ha valaki üzlethelyiséget szeretne nyitni.

Az Otthontérkép múlt heti adásában a befektetési ingatlanok legáltalánosabb fajtáját a lakásbefektetést mutattuk be, mely az emelkedő albérletárak és a piaci környezet miatt remek lehetőségnek bizonyulhat.

Természetesen többféle változata is létezik, van aki a rövid távú lakáskaidásra, van aki a hosszú távú kiadásra és olyan is akad, aki a felújításra és továbbértékesítésre esküszik. Somogyi Kata és üzlettársa az legelső tábort erősítve a külföldieket célzó rövid távú lakáskiadás előnyeiről beszéltek. Elmondásuk szerint a kiválasztáskor a legfontosabb szempont a lokáció, vagyis a központi elhelyezkedés volt.

Ellátogattunk Seres Danihoz, aki még 2008-ban vásárolt befektetési céllal ingatlant, az alapján, hogy a jövőben mely kerületekre várhat a legnagyobb előrelépés. Dobó Ági és párja pedig az agglomerációban vásárol telket, bontandó ház, mely helyére modern, XXI. századi otthont emelnek és aztán értékesítenek.

Görög Áron, a Cordia Magyarország értékesítési igazgatója elmondta, hogy az új építésű otthonok első körös rohama részükről 1500 új lakásban ölt majd testet. A városban több ponton is tevékenykedő vállalat kiemelten kezeli a befektetési célú vásárlókat, nem véletlen, hogy az épületek lakástulajdonosainak nagy része ebből a célból ruházott be új otthonra.

 

Megnéznéd a teljes adást? Kattints IDE!

 Ilyen ingatlanokkal találkozhattál a műsorban

További képekért kattints a fotóra!

cordia_lakas.jpg

 

A mai rész tartalmából

Az Otthontérkép mai részében az ingatlanbefektetések speciális formáját vesszük górcső alá. Ezek az ingatlanok áthatják életünket, mindennapjainkat, mégis sokszor rejtély övezi őket. Ezek pedig az irodák és üzlethelyiségek.

Az iroda, a munkavégzés helyszíneként nagyon sok ember életében komoly szerepet játszik. Típusát tekintve rengeteg fajtával találkozhatunk, a picike, egy-egy szobától kezdve egészen a hatalmas irodaházakig, komplexumokig. A műsorban bemutatunk egy óbudai irodaházat és egy manapság nagyon divatos, közösségi irodát, vagyis coworking helyet is.

Az üzletek és boltok szintén megjelennek az átlagemberek mindennapjaiban, kialakulásukat, hátterüket azonban gyakran homály fedi. Műsorunkban megtudhatjátok milyen szempontok szerint kell üzlethelyiséget választani és melyek azok a tippek és trükkök, amik közelebb vihetnek minket a sikerhez.

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (május 21.) 11.05-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Ilyen ingatlanokkal találkozhatsz majd a műsorban!

További képekért kattints a fotóra!

kek_coworking.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

obuda_gate.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

europeum.jpg

 

Új építésű ingatlant vennél? Itt megtalálod (x)