A panorámás otthon aranyat ér!
2016.05.06. 16:18 I csorbazs

A panorámás otthon aranyat ér!

A lakáseladás során a különféle értéknövelő tulajdonságok különleges jelentőséggel bírnak. Jó elhelyezkedés, egyediség és panoráma. Olyan adottságok ezek, melyekkel nem minden otthon büszkélkedhet - éppen ebben rejlik különlegességük. Az Otthontérkép mai adásában pazar kilátással bíró ingatlanokat keresünk fel.

Az előző rész tartalmából

Az Otthontérkép magazinműsor előző adásában különlegesnél különlegesebb ingatlanokat mutattunk be nektek. Ellátogattunk egy 1885-ben épült víztoronyba, melyet lakássá alakítottak át. A ritkaságnak számító otthonból mindössze 27 található egész Európában. A 90 négyzetméteres épület igazi kuriózum, melyben 6 szinten osztották el a lakás megszokott helyiségeit.

Ditróy Gergely az Otthontérkép szakértője elmondta, hogy az ország egész területén különösen sok extra ingatlant találni. Ezek árazása meglehetősen nehéz kérdés, hiszen egyediségükből adódóan nem nagyon van összehasonlítási alap.

A Back II Black szaxofonosa, Bársony Bálint otthonába is ellátogatott stábunk, aki egy jurtában tölti napjainak jó részét. Az 50 négyzetméteres hagyományőrző jurta egy kör alakú fa dobogón áll, melynek felépítése különleges technikával valósítható meg.

Megnéztünk egy ingatlant, melynek felső szintjén egy családi otthont, alul pedig óvodát alakítottak ki és egy valódi "hobbit" házat is, melyet Kovács Gábor építészmérnök valósított meg.

Megnéznéd a teljes adást? Kattints IDE!

 

A mai rész tartalmából

Az Otthontérkép mai részében szebbnél szebb panorámával bíró ingatlanokba kalauzolunk el titeket. Az ingatlanhirdetések kedvelt szófordulata ez, gyakran azonban inkább félrevezető, mint a valóságnak megfelelő. A zavart valójában az okozhatja, hogy a "szép kilátás" meglehetősen relatív fogalom. Könnyen belátható, hogy ami az egyiknek tetszik, másiknak nem feltétlenül, így nehéz ezt reálisan meghatározni. 

Vannak azonban olyan esetek, amikor a jelző helyt állósága vitathatatlan. Ezek az otthonok valamilyen különleges helyen, magaslaton, dombon vagy éppen vízparton helyezkednek el, így a kellemes kilátás szinte garantált a leendő tulajdonos számára.

Miért is olyan fontos a panoráma kérdése? A legkézenfekvőbb válasz, hogy ez az a tulajdonság, ami minden esetben árfelhajtó hatással bír. Még egy lerobbant, felújítandó házikó is jóval többet ér akkor, ha teraszáról beláthatjuk a Budai-hegységet vagy éppen a Balaton fölött lebukó nap sugaraiban gyönyörködhetünk.

Stábunk ezúttal ilyen ingatlanokat keres fel. Ellátogatunk egy lélegzetelállító kilátással bíró visegrádi étterembe és egy balatoni nyaralóba is, ráadásul, Danny Blue, mentalista, Dunára néző otthonába is bepillanthattok!

 

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (május 7.) 10.55-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Íme néhány panorámás ingatlan ízelítőként! 

További képekért kattints a fotóra!

margit_korut_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

ii_kerulet_elado_lakas_1.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

delta_utca_elado_haz.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

balatonudvari_nyaralo_elado.jpg