Színkavalkád a falak között
2016.04.25. 10:56 I csorbazs

Színkavalkád a falak között

Amikor betesszük a lábunkat egy lakásba, nagyjából meg tudjuk saccolni, hogy milyen típusú ember lakhat ott. A berendezési tárgyak, a bútorok, a falak színei mind-mind üzenetet hordoznak, melyekből végül összeállhat a teljes kép. Mai bejegyzésünkben a színekkel foglalkozunk, egészen pontosan azzal, hogy milyen tulajdonságok és érzetek hívhatók elő az egyes árnyalatokkal.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a színeket eszközként használhatjuk az önkifejezéshez. Amikor egy lakás helyiségeinek és berendezési tárgyainak színét tervezzük meg, akkor azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy az adott árnyalat milyen hatással lehet hangulatunkra. Lássuk a színeket!

Pasztell színek

Az ilyen árnyalatok nagy előnye, hogy világossá és barátságossá varázsolják a helyiséget, mindemellett pedig a kiegészítők változtatásával könnyen variálható egy natúr színű otthon hangulata, stílusa. Ebben a pécsi családi otthonban a világos falszín mellett kifejezetten jól mutat a fa, mely különféle formákban jelenik meg a szobában.

További képekért kattints a fotóra!

pecs_elado_csaladi_haz.jpg 

Lila

A lila szín titokzatosságot hordoz magában. Egy keverék szín, mely a legkülönbözőbb arcait tudja mutatni: lehet elegáns, melegséget árasztó és bohókás is. Használatakor lényeges, hogy ha kis helyiséget szeretnénk ilyenre színezni, akkor mindenképp világos árnyalatokkal kombináljuk. Így tettek ebben a VII. kerületi otthonban is, ahol az élénk színek kellemes egyveleget alkotnak.

További képekért kattints a fotóra!

vii_kerulet_lakas_elado_1.jpg

 

Sárga

A sárga napsugarakra emlékeztető árnyalatai vidámsággal töltik be a lakást. Élénksége energetizáló hatású lehet és fokozza a gondolkodást, habár tény, hogy túlzott használata nem túl szerencsés. Kellemes kombináció mellett döntöttek ennek a Rózsa utcai lakásnak a tulajdonosai, hiszen a sárgát fehérrel, szürkével és feketével társították.

További képekért kattints a fotóra!

rozsa_utcai_lakas.jpg

 

Narancs

A narancssárga szín, a sárga rokonaként szintén életvidámságot sugall. Ez egy kifejezetten intenzív árnyalat, ami a magabiztosság irányába terelhet és még a lakást is "megfiatalítja". Ebben a belvárosi otthonban is narancssárgára festették a falakat, melynek köszönhetően egy barátságos légkör lengi be a lakást.

További képekért kattints a fotóra!

wesselenyi_utca_elado_lakas.jpg

 

Zöld

A zöld a nyugalom, a természetesség színe. A kiegyensúlyozottságra vágyók kedvence ez, mely kifejezetten nyugtató hatással bír az emberi szervezetre, temérdek árnyalata pedig közkedvelt a lakásokban. Világosabb verzióját alkalmazták ebben a napfényes és csendes lakásban.

További képekért kattints a fotóra!xi_keruleti_elado_lakas.jpg 

Gyere el május 6-8 között a Millenárisra és találd meg leendő otthonod a LAKÁS 2016-on!