5 jellemző, amitől megéri megvenni egy lakást
2016.04.18. 10:13 I csorbazs

5 jellemző, amitől megéri megvenni egy lakást

Számtalan okból vásárolhat az ember lakást, a kimenet azonban jellemzően csak háromféle lehet: vagy ő maga, esetleg családjának valamely tagja költözik be az ingatlanba vagy felújítja és eladja vagy pedig kiadja a tulajdonos. Mai bejegyzésünkben a befektetési céllal vásárolt lakások témáját járjuk körül.

A lakásvásárlás jellemzően két típusú lehet, használati célú és befektetési célú. Az adásvételek 40%-a tartozik az utóbbi kategóriába. Ebben az esetben két út áll az új tulajdonos előtt: vagy lakásfelújításban és eladásban gondolkodhat vagy pedig lakáskiadásban, ami lehet hosszú- és rövidtávú. A rövidtávú lakáskiadás meglehetősen vonzó befektetői szempontból, tekintve, hogy a turizmus is növekedésnek indult. Az előnyökben és hátrányokban egyaránt bővelkedő biznisz sokak számára kínál reális pénzkereseti forrást. A hosszútávú kiadás szintén kifizetődő lehet, tévedés azonban azt gondolni, hogy ez egyszerűbb, esetleg könnyebb mint a rövidtávú. Ebben az esetben is a kiadó rajta kell tartsa szemét az ingatlanon, a bérlőkön és az esetleges lakással kapcsolatos problémák jó része is nála fog kikötni.

Egyes vélemények szerint a legjobb befektetés az ingatlanbefektetés, hiszen nagy valószínűséggel így biztonságban tudhatjuk pénzünket, ráadásul, akár 7-10%-os hozamot is elérhetünk. A brókercégekkel kapcsolatban felreppenő rémtörténetek, botrányok is hozzájárulhattak ahhoz, hogy valaki ezt tartsa a legbiztonságosabb megoldásnak.

A következőkben 5 olyan jellemvonást mutatunk be, melyek okán jó befektetéssé válhat egy ingatlan!

1. A belvárosi

A főváros frekventált részein jellemzően jó befektetés ingatlant vásárolni. Tökéletesen hasznosíthatók ugyanis ezek az otthonok rövidtávú kiadás céljára. Így például ez a 41 négyzetméteres lakás is jó választás lehet ebből a szempontból.

További képekért kattints a fotóra!

lovag_utca_elado_lakas.jpg

 

2. Az egyetem melletti

Okos döntés egyetem mellett ingatlant vásárolni befektetési céllal. Az fiatal hallgatók általában arra törekednek, hogy minél közelebb találjanak bérelhető otthont az egyetemhez. Ennek a Bakáts téri lakásnak a közelében több felsőoktatási intézmény is megtalálható, ráadásul néhány diák kényelmesen elférhet benne.

További képekért kattints a fotóra!

bakats_ter_elado_lakas.jpg

 

3. A kellemes és praktikus

Vannak azok a típusú bérlők, akik kevésbé árérzékenyek, sokkal inkább a kellemes stílust meglétét tartják fontosnak. Nekik könnyedén ki lehet adni például ezt a 60 négyzetméteres jó kialakítáús otthont, mely ráadásul a város egy nyüzsgő környékén helyezkedik el.

További képekért kattints a fotóra!

kazinczy_utca_elado_lakas.jpg

 

4. A nyaraló

Egy nyaraló, hétvégi ház jó befektetés lehet, egyrészt azért, mert a családnak egy jó pihenési terep, másrészt pedig szállóvendégek fogadására is alkalmas. Paloznakon található ez a hangulatos, gyönyörű panorámával bíró otthon, mely garantáltan szerelem lesz első látásra!

További képekért kattints a fotóra!

paloznak_elado_ingatlan.jpg 

5. A felújítandó

A befektetés egy tipikus formája, amikor valaki egy jó elhelyezkedésű lakást vásárol, felújítja azt, majd értékesíti. Erre a célra kiválóan alkalmas lehet ez a XII. kerületi otthon, ami két lakás összenyitásából nyerte el mai formáját, de az eredeti felállás akár vissza is alakítható.

További képekért kattints a fotóra!

xii_kerulet_lakas_elado_1.jpg

 

Gyere el május 6-8 között a Millenárisra és találd meg leendő otthonod a LAKÁS 2016-on!

Címkék: válogatás befektetés eladó