Ilyen a tökéletes első lakás!
2016.04.15. 21:37 I csorbazs

Ilyen a tökéletes első lakás!

Az első lakás megvásárlása felelősségteljes és kihívásokkal teli feladat. Egyetemistaként, fiatal felnőttként az ember kissé bizonytalanul áll az élet küszöbén, amin a szülői fészekből való kirepülés okozta stressz csak fokoz. Tény azonban, hogy a valódi szabadság és önállósodás itt kezdődik el. Vajon milyen szempontok alapján érdemes az első lakást vagy albérletet kiválasztani? Az Otthontérkép mai adásában ezt a témát járjuk körül.

Az előző rész tartalmából

Az Otthontérkép múlt heti adásában a többfunkciós otthonok kerültek fókuszba. A munka és a magánélet szétválasztása a XXI. század nagy kihívása. Mennyire tudjuk kizárni a munkahelyet otthonunkból? És mi a megoldás akkor, ha a kettő fizikailag is egy épületben található, vagyis például a nappaliból nyílik egy dolgozószoba vagy egy műhely?

Ditróy Gergely az Otthontérkép szakértője elmondta, hogy a többfunkciós ingatlanokat jellemzően már a hirdetésekben is jelölik, így az érdeklődők célzottan tudnak keresni ezekre. A műsorban Cseke Katinkáék pécsi otthonába is bepillanthattatok, ahol egy komplett festőműhelyt alakítottak ki, körbenézhettetek Lakatos Sándornál, akinek hálószobájából nyílik szabóműhelye és Rácz Gergőnél is, aki a nappalijában hangstúdiót rendezett be.

Megnéznéd a teljes adást? Kattints IDE!

A mai rész tartalmából

Az első lakás kiválasztása nehéz feladat, hiszen huszonévesen még szinte lehetetlen eldönteni, hogy kit merre sodor majd az élet. Éppen ezért több speciális szempontot is érdemes figyelembe venni nézelődéskor. 

Vannak, akik a saját lakásra esküsznek, de sokan döntenek úgy, hogy nem kötelezik el magukat és inkább a lakásbérlést választják. Vásárlás mellett szól, hogy ilyenkor saját ízlésünkre formálhatjuk otthonunkat, ráadásul, ha esetleg elköltözünk, akkor ki lehet adni vagy értékesíteni lehet. A bérlés annyiból előnyösebb, hogy szerződéstől függően bármikor el lehet költözni, ha éppen az igények máshogy alakulnak, viszont mégiscsak egy bérlemény, ahol a főbérlő megszabhatja, hogy mit változtathatunk a lakáson és mit nem.

Első lakás kiválasztásakor a legfontosabb, hogy megpróbáljunk a lehetőségekhez mérten hosszútávra gondolkodni és praktikus, a jövőben is kifizetődő otthont választani. Albérletnél ez nem követelmény, ott sokkal inkább átadhatjuk magunkat az éppen aktuális hóbortjainknak. 

Ezek a lakások egyébként jellemzően kisebb alapterületűek, központi elhelyezkedésűek és alacsonyabb, közepes árfekvésűek. Az Otthontérkép mai adásában ezt a kérdést járjuk körül és még Peter Sramek első otthonába is bepillanthattok!

 

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (április 16.) 11.00-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Ezekhez hasonló ingatlanokkal találkozhatsz majd a műsorban! A részletekért kattints a fotóra!

 

További képekért kattints a fotóra!

vi_kerulet_elado_otthon.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

fecske_utca_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

xiv_kerulet_lakas_elado.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

krisztina_korut_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_xiii_kerulet_1.jpg

 

Gyere el május 6-8 között a Millenárisra és találd meg leendő otthonod a LAKÁS 2016-on!