Egy vérbeli zenész otthonában jártunk!
2016.04.14. 16:03 I csorbazs

Egy vérbeli zenész otthonában jártunk!

Rácz Gergő 1976 márciusában született, Fonogram díjas zeneszerző, énekes és producer. Pályafutása 11 évesen indult a gitározással, melynek folytatásaként a kilencvenes években felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus gitár szakára. Karrierje során több zenekar tagjaként is színpadra állt (Park, V.I.P., Full Moon), illetve szólóban és zeneszerzőként is szép sikereket ért el. A vagány virtuóz otthonában jártunk, ahol életéről és szokásairól faggattuk.

Otthontérkép: Miben hasonlít szülőházadra jelenlegi otthonod?
Gergő: A szülőházamban is amerikai konyás nappali van. Ezt a stílust igazán szeretem, egyrészt azért, mert így sokkal tágasabbnak tűnik a tér, ráadásul az ajtókat sem kell nyitogatni.

ot32_raczgergo_tokartomi.jpg

Otthontérkép: Mitől válik számodra igazi otthonná egy új lakás?
Gergő: Amikor új lakásba költözik az ember, akkor először megpróbálja úgy berendezni, hogy minél otthonosabban érezze magát benne. Igazi otthonná azonban csak az idő múlásával és az ott szerzett élményekkel válik.

Otthontérkép: Melyik a kedvenc helyiséged a lakásban?
Gergő: A kedvencem a nappali, ahol egy kis stúdió is található. Ez nagyon ösztönöz a munkára, de nagyon jó bulik is szoktak itt lenni.

Otthontérkép: Melyik a kedvenc bútorod, lakberendezési tárgyad a lakásban?
Gergő: Az egyik kedvencem egy kis fa kockákból álló diffúzor. Ez az akusztikát javítja, közben pedig úgy néz ki, mint egy modern fali dísz. Sok ilyen akusztikai panel díszíti a lakást, amiket az elképzeléseimhez igazítva készítettek el.

Otthontérkép: Ha valamit megváltoztathatnál a lakásodban, mi lenne az?
Gergő: Szeretek időről időre változtatgatni rajta apróságokat. Ezeket mindig az aktuális elképzeléseim szerint csinálom. Most éppen egy nagyobb változtatáson vagyok túl, ezért szerintem egy darabig nem kezdek újabb átalakításba.

Otthontérkép: Mi volt a legjobb buli ebben a lakásban?
Gergő: Természetesen az, amikor itt voltatok forgatni. :) A többire csak halványan emlékszem. ;)

Otthontérkép: Hol szereted meginni a reggeli kávédat?
Gergő: A legszívesebben a hálószobában iszom meg a reggeli kávémat. Ez még egy köztes állapot az ébrenlét és az alvás között, aminek kiváló terepe a hálószobám.

Otthontérkép: Háziállatokról mit gondolsz?
Gergő: Szeretem az állatokat, legszívesebben egy kismajmot tartanék, ami ugyan tudom, hogy nem háziállat, mégis azt gondolom, jól kijönnénk.

Otthontérkép: Mi az, amit szebbé tennél a környéken?
Gergő: A buszokat és a villamosokat szebbé tenném szebbé. Sajnos ebből a szempontból lenne mit javítani.

Otthontérkép: Mit szeretsz a környéken?
Gergő: Imádom, hogy közel van a Duna-part és a Művészetek Palotája. Szeretek arrafelé sétálgatni.

 

Ha kíváncsi vagy Gergő otthonára kattints a videóra!

 

Gyere el május 6-8 között a Millenárisra és találd meg leendő otthonod a LAKÁS 2016-on!