Picike otthonok, óriási ötletek
2016.04.03. 12:56 I csorbazs

Picike otthonok, óriási ötletek

A kislakások meglehetősen megosztóak a lakáskeresők között. Vannak azonban élethelyzetek, amikor praktikus és anyagi szempontok miatt ezek bizonyulnak a legjobb döntésnek. A hét kedvenc ingatlanjaiból válogatva összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel élhetővé és otthonossá tehetők ezek a lakások.

Ahhoz, hogy a kis terek valóban otthonosnak és kényelmesnek tűnjenek elengedhetetlen az alapos tervezés. Érdemes minden szegletet pontosan lemérni még az átalakítás megkezdése előtt, kitalálni, hogy hol, milyen módszerekkel nyerhetünk például plusz rakodóhelyet vagy éppen milyen bútorokat és sarkokat lehet többfunkciósan is használni. 

Íme néhány tipp a tervezéshez!

1. A galéria

Rengeteg extra teret nyerhetünk egy galéria beépítésével. Ezzel a módszerrel tökéletesen külön lehet választani a lakóteret és a hálóteret. Ebben az összkomfortos 37 négyzetméteres otthonban a galéria beépítésével meglehetősen növelni tudták a komfortérzetet.

További képekért kattints a fotóra!

nefelejcs_utca_elado_lakas_1.jpg

 

2. Dinamikus falfestés

A falak színe nagyban befolyásolja mekkorának érzékeljük a különböző tereket. Ha dinamikus elemet tudunk csempészni a színekbe azzal kifejezetten előnyös hatást érhetünk el. Íme egy példa!

További képekért kattints a fotóra!

szines_fal.jpg

 

3. Izgalmas felületek

A kis tereket feldobhatjuk valamilyen extra anyaggal és megoldással. E két elem tökéletes kombinációját valósítják meg ebben a a 37 négyzetméteres XIII. kerületi lakásban, ahol a térelválasztón és a falakon is visszaköszön a téglamintázat.

További képekért kattints a fotóra!

xiii_kerulet_lakas_elado_1.jpg

 

4. Világos terek

Ahhoz, hogy a kislakás valóban élhető legyen érdemes világos színekkel machinálni és nagy nyílászárókban gondolkodni. Ez a VIII. kerületi lakás a sárga falszínnek és a szobában lévő ablakoknak köszönhetően válik igazán otthonossá.

További képekért kattints a fotóra!

teleki_ter_elado_lakas.jpg

 

5. Ötlet, ötlet, ötlet!

A kis helyiségeknél meglehetősen nagy leleményesség szükséges. Nem fér el a bicikli a padlón? Akkor emeld fel a magasba! Így tettek ennek a XI. kerületi lakásnak a tulajdonosai is. A 27 négyzetméteres otthon kiváló választás lehet fiatal pároknak, egyetemistáknak.

További képekért kattints a fotóra!

xi_keruleti_kislakas.jpg

 

Címkék: budapest lakás eladó kislakás