Így találj rá álomotthonodra!
2015.11.22. 07:00 I csorbazs

Így találj rá álomotthonodra!

Minként érdemes nekifogni a lakáskeresésnek? Hogyan bukkanhatunk rá a tökéletes otthonra? Az Otthontérkép szezonzáró adásában ezt a témát járjuk körül. Tippeket és jó tanácsokat kaphattok a kutakodáshoz és még azt is megtudhatjátok milyen ingatlanhirdetési trükköknek nem szabad bedőlni.

Az előző adás tartalmából

A múlt heti adásban a banki ingatlanok témája került fókuszba. Banki ingatlan kifejezés alatt olyan otthonokat értünk, melyeket vagy már kizárólag a bank, vagy a tulajdonos és a bank (mint hitelező) esetleg közösen kíván értékesíteni. Ditróy Gergely, az Otthontérkép szakértője elmondta, hogy a válság során sok ingatlan (lakó és kereskedelmi ingatlanok vegyesen) került a bankokhoz, így megnövekedett a kínálatuk, tehát érdemes a jól ismert ingatlanközvetítői ajánlatok mellett akár ezek közül is szemezgetni. Megtudhattuk, hogy tévedés azt gondolni, hogy ezek banki vagy bedőlt ingatlanok kizárólag alacsonyabb árfekvésűek lehetnek, hiszen a 1-2 milliós tanyákon át, a belvárosi luxuslakásokon keresztül, a többmillió eurós kereskedelmi egységekig bármit mégtalálhatunk. A banki portfólió pedig kifejezetten vonzza a befektetni vágyókat, hiszen olykor jelentős árelőnnyel, jó ár-érték arányú ajánlatok közül lehet válogatni.

Ballagó Antal, ingatlanszakértő elmondta, hogy a banki ingatlanoknak nagyon sok fajtája lehet. Ennek bizonyításául egy luxusszínvonalú lakásba is betekinthettünk. Az ingatlan elhelyezkedése kulcsfontosságú kérdés, hiszen kedvező esetben a rövidtávú lakáskiadás is jó megoldás lehet, habár tény, hogy saját, állandó lakóhely esetén ez nem opció.

Kő Tamás, az FHB Ingatlan Zrt. vezérigazgatója a banki ingatanokkal vállalt kockázatokról beszélt, arról, hogy gyakorlatilag nem rizikósabbak, mint bármely más otthon megvásárlása. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeknél az ügyleteknél ingatlanközvetítő ügynök jár közben, ami nagy segítség lehet a vásárlónak.

A banki ingatlanokról szóló adást IDE kattintva nézheted meg!

Érdekelnek a banki ingatlanok? Íme egy lehetőség, kattints a fotóra!
keszthely_elado_ingatlan.jpg

 

Mai adás tartalmából

A tökéletes lakás megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen temérdek szempontot kell összeegyeztetni és végiggondolni. A szezonzáró adásban Madár Vera a Jóban Rosszban sorozat stúdiójában vezeti körbe a stábot és meséli el, miként leltek rá párjával álmaik otthonát, a Kölyökidő egykori sztárja pedig családi fészkük megtalálásának történetét osztja meg velünk. 

Az álomotthonig rögös út vezet. A zillow.com cikke szerint négyféle kritériumtípust érdemes szem előtt tartani. Az anyagi lehetőségek számbavétele elengedhetetlen, ez egyébként bizonyos szempontból ki is jelöli a főbb irányokat. Fontos kérdés az elhelyezkedés, melyhez a munkahely közelsége, a kilátás, a környezet és ezekhez hasonló kitételek tartoznak. Nem elhanyagolható az ingatlan belső kialakítása sem, így például, hány szoba van, milyenek a burkolatok stb. Végül, de nem utolsó sorban saját életstílusunkat és extra igényeinket kell végiggondolni.  

Mai adásunkból mindent megtudhattok arról, miként találhatjátok meg a tökéletes otthont, hogy érdemes nekifogni a lakáskereséseknek, illetve, milyen ingatlanhirdetési trükköknek ne dőljünk be.

Nézd meg az előzetest a videóra kattintva!

 

Vasárnap 11.45-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

Figyeld adásunkat, felelj a végén feltett kérdésre, küldd el válaszodat az otthonterkep@tv2.hu címre és értékes ajándékokat nyerhetsz!

 

Ezekhez hasonló ingatlanokkal találkozhatsz a műsorban! Kattints a képekre a részletekért!

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra! 

szeged_elado_csaladi_haz_1.jpg

 

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra! 

szekesfehervar_elado_csaladi_haz.jpg

 

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra!  

xiii_kerulet_ingatlan_elado.jpg 

Címkék: tv2 műsor álomotthon otthontérkép 1 ingatlan válogatás