Lakások, amikre 10 milliós CSOK támogatás jár
2016.01.15. 13:17 I csorbazs

Lakások, amikre 10 milliós CSOK támogatás jár

A családok otthonteremtési kedvezményének többféle verziója is létezik. A támogatásrendszer végpontja a 10 millió forint, mely mellé 10 millió forintos kedvező kamatozású hitel igényelhető. Utóbbival azonban csak akkor számolhatunk, ha a vásárolt vagy épített ingatlan áfa és telekár nélküli bekerülési költsége nem haladhatja meg a 30 millió forintot.

UPDATE!

2015.01.21.

A kormány a tegnapi nap folyamán eltörölte a kamattámogatott hitelnél is a 30 millió forintos értékhatárt új építésű ingatlanok vásárlásánál és építkezésnél.

A tavaly év végén bejelentett többlépcsős kedvezményrendszer számos lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnének kényelmes otthont teremteni családjuknak.

Bizonyos mértékű összeg használt lakás vásárlására is felvehető, ez négyzetméterártól és a gyermekek számától függ, összege pedig 550 000 Ft és 2 750 000 Ft között mozog.

Új építésű lakásoknál 1 gyermek esetén 600 000 Ft, 2 esetén pedig 2 600 000 Ft-ot lehet támogatásként igényelni.

Az ezt követő fokozat a 10 millió forintos dotáció, mely 3 gyermek esetén vehető fel olyan új építésű lakásra, házra és magán építkezés céljából, mely összkomfortos, lakás esetén legalább 60, ház esetén legalább 90 négyzetméter alapterületű és 2008. július 1-je után kiadott építési engedéllyel vagy használatba vételi engedéllyel rendelkezik. Ebben az esetben nincs korlátozás a négyzetméterárra, illetve az ingatlan teljes vételárára vagy bekerülési árára vonatkozóan.

A skála csúcsa a 10+10 millió, ami 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 10 millió forint kedvező kamatozású hitelből tevődik össze. Feltételek tekintetében szinte ugyanaz, mint a 10 millió forintos verzió, azzal a kivétellel, hogy ebben az esetben a vásárolt vagy épített ingatlan áfa és telekár nélküli bekerülési költsége nem haladhatja meg a 30 millió forintot, az igénylő feleknek pedig házastársaknak kell lennie.

A következőkben 10 millió forintos támogatással megvásárolható otthonokat mutatunk be nektek!

 

Lakás közel a metróhoz

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

xi_kerulet_elado_lakas_2.jpg

 

Prémium lakás a VIII. kerületben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

viii_kerulet_lakas_elado_1.jpg

 

Panorámás otthon Győrben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

gyor_lakas_elado.jpg

 

II. kerületi kertkapcsolatos családi fészek

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

torokvesz_elado_lakas.jpg

Címkék: lakás kedvezmény támogatás eladó lakópark új építésű otthonteremtés CSOK