Kibővült az Otthontérkép keresője! - Már használt CSOK-ingatlanokra is lehet szűrni!
2016.01.15. 17:12 I csorbazs

Kibővült az Otthontérkép keresője! - Már használt CSOK-ingatlanokra is lehet szűrni!

A családok otthonteremtési kedvezmény ugyan a köztudatban az új építésű otthonokkal fonódott össze, bizonyos mértékű támogatás azonban használt ingatlanokra is igénybe vehető. A mai naptól fogva használt CSOK ingatlanokra és négyzetméter ár alapján is könnyedén kereshettek oldalunkon.

Új fejlesztéssel rukkolt elő az Otthontérkép, miszerint nem csak az új építésű CSOK ingatlanokra lehet direkten keresni, hanem a használtakra is.

Hogy működik?

Az otthonterkep.hu főoldalán kattints az összetett keresés gombra, a felső sávban add meg, milyen településen szeretnél vásárolni, majd kattints a "CSOK" jelzésű menüpontra.

csok_hasznal_lakas_kereso.jpg

Itt be tudod állítani, ha használt ingatlanra szeretnél keresni, illetve azt is, hogy hány gyermeked van, illetve, hányat tervezel a jövőben. A "CSOK keresési feltételeinek beállítása", majd a "Mutasd az ingatlanokat" gombra kattintva megjelennek a kritériumoknak megfelelő otthonok.

Az országban egyedülállónak számító fejlesztés, hogy négyzetméter ár alapján is szűrhetsz az otthonokra!

Milyen kritériumok vonatkoznak a használt lakásokra?

Alapfeltétel, hogy az ingatlannak legalább összkomfortosnak kell lennie, négyzetméterára pedig nem haladhatja meg a 350 ezer Ft-os határt. A lokáció és a gyerekek száma szintén befolyásolja a jogosultságot és a támogatás mértékét:

csok_hl_2.png

 

csok_k.png