Már minden lakás elkelt Budapest egyik legtrendibb új lakónegyedében – körülnéztünk a Corvin Sétányon
2015.10.13. 08:00 I csorbazs

Már minden lakás elkelt Budapest egyik legtrendibb új lakónegyedében – körülnéztünk a Corvin Sétányon

A VIII. kerület drámai, pozitív átalakuláson ment keresztül az utóbbi években. Aki régóta nem járt itt, Budapest szívében, szájtátva csodálkozik rá a Corvin-negyedre. A Corvin Sétány első lakóházait és irodaépületeit 6-7 éve adták át, azóta folyamatosan bővül. Nemrég saját MOL BUBI kerékpárkölcsönző állomást telepített ide a fejlesztő, jövőre pedig a Nokia közel 2000 munkatársa költözik a sétány végén épülő irodakomplexumba, ahol egy hipermodern technológiai kutatóközpont is helyet kap.

Igaz, hogy még a CNN is felfigyelt erre az egyedülálló városfejlesztési projektre? Radványi Gáborral, a Futureal főépítészével beszélgettünk, aki elmesélte, miért olyan jó itt lakni és dolgozni, és milyen volt a CNN stábját körbevezetni a Corvinon.

Radványi Gábor: Valóban, a CNN amerikai hírcsatornának is felkeltette az érdeklődését, hogy Magyarországon elsőként a Corvin Sétányért elnyertük a városfejlesztési szakma legrangosabb elismerését, az nemzetköz Urban Land Institute Global Award of Excelence díját. Két napig forgattak nálunk április végén, mely idő alatt személyesen is meggyőződhettek arról, milyen nagyszabású és modern, de mégis komfortos, emberi léptékű, élhető és szerethető lakónegyedet valósítottunk meg. Mindezt egy olyan kerület szívében, amely korábban problémásnak számított és nehezen mozgatta meg a fejlesztők fantáziáját, mára azonban gyökeres átalakuláson, teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti megújuláson esett át. Ilyen léptékű változás nem történt Budapest belső kerületeiben az 1896-ban befejezett Andrássy út építése óta. Van olyan ismerősöm, aki néhány éve nem járt itt, és alig akart hinni a szemének, amikor végigsétáltunk az üzletekkel, kávézókkal, modern lakó- és irodaházakkal övezett sétányon.

Hamar népszerű lett a Sétány, sokakat vonz a könnyű megközelíthetősége, a pláza, a kikapcsolódási lehetőségek, az itt elérhető szolgáltatások, a kellemes környezet. Napjainkra túlzás nélkül a környék ütőerévé vált, a mintegy 4000 új lakó és a 4000 itt dolgozó száma pár év múlva még több mint a duplájára emelkedik.

További képekért kattints a fotóra!

corvin_setany.jpg

 

Sok fiatal is szívesen költözik ide. Ők mit találnak meg itt, amit máshol esetleg nem?

Az egyetemistáknak egyértelműen az egyetemek közelsége miatt kényelmes, ráadásul metróval, villamossal és kerékpárral egyaránt nagyon jó itt a közlekedés. Ez utóbbira egyébként kiemelt hangsúlyt fektetünk: a bringás közlekedéshez minden szükséges eszközt biztosítunk, például kerékpártárolókat, az irodaházakban öltözőket, zuhanyzókat. A nemrég átadott saját BUBI állomás is ezt a szemléletet tükrözi, amely persze nem csak a diákoknak és az itt dolgozóknak, hanem a többi itt lakónak és a vásárolni, kikapcsolódni a sétányra érkezőknek is újabb vonzó lehetőség.

Az utóbbi évek ingatlanpiaci válságából mit tapasztaltak?

A Corvin Sétány volt az egyetlen budapesti ingatlanfejlesztési projekt, amely az utóbbi évek válsága során is hatékonyan értékesíthető maradt. Mára a kihasználtság 100% a lakóépületek, és 97% az irodaházak esetében. Jelenleg is folyik egyébként az építkezés, várhatóan 2018-2020-ra zárul le a projekt.

A képre kattintva további érdekes információkat tudhatsz meg az Corvin Sétányról és a környékről! 

corvin_setany_nepessegvaltozas.jpg

 

Mit ajánlana azoknak, akik Budapest belső kerületeiben keresnek lakást?

Mindenképp érdemes beiktatni egy sétát itt a Corvin-negyedben és megtekinteni az itteni új építésű lakóházakat – minden igényt kielégítő, különböző árfekvésű és felszereltségű ingatlanokat kínálunk. Szolgáltatásokban, bevásárlási lehetőségekben és szabadidős programokban sincs hiány, hiszen a Corvin sétány a városi élet minden igényét alapul véve lett tervezve és fejlesztve.

Akár szervezett szakmai sétáinkon, háztúráinkon is részt vehetnek az érdeklődők, hogy megismerjék a régió legnagyobb városfejlesztésének részleteit.

Akik keveset fordulnak meg a környéken azoknak is érdemes erre barangolni, felfedezni a helyi specialitásokat. Kóstolhatnak kiváló zamatos borokat, csokoládéval párosítva - akár borkóstolós rendezvényeken, sőt eredeti bécsi ízekért sem kell messzire menni, hiszen itt megízlelhetik a helyben készült friss, szalagos bécsi fánkot, amit egyszerűen vétek lenne kihagyni.

További képekért és bővebb információért kattints IDE!

Elképesztő fejlesztések a Corvin Sétányon!

Posted by Otthontérkép on 2015. október 13.

 

Címkék: befektetés fejlesztés corvin városrészek Budapest