5 érv, hogy miért bérelj lakást egyedül
2015.10.09. 15:45 I csorbazs

5 érv, hogy miért bérelj lakást egyedül

Tény, hogy egy lakótárs praktikus lehet a költségek megoszlásának tekintetében, de ne feledd, hogy egyedül lakástbérelni sokkal kevesebb kötöttséggel jár. A zillow.com amerikai, ingatlantematikájú oldal összegyűjtötte, hogy miért érdemes az utóbbi variációt választani.

Együtt élni egy lakótárssal nem egyszerű dolog. Folyamatos összhangot kell kialakítani az életvitelben, kezdve a számlák fizetésétől egészen addig, hogy reggel ki, mikor és mennyi ideig foglalja be a fürdőszobát.

Ha még hezitálsz az „egyedülléten”, azon, hogy készen állsz-e saját életed kialakítására, akkor a következő 5 érv segítségedre lehet.

Te magad kontrollálod a számlákat

Nincs több harc arról, hogy ki a „pazarlóbb”, hogy milyen hőfokra állítsátok a termosztátot vagy éppen arról, hogy ki mennyi ideig zuhanyozhat. Ha éppen ahhoz van kedved, 30 fokot csinálhatsz a lakásban és egy habos fürdőben ázhatsz órákon keresztül a kádban. Saját belátásod szerint bánhatsz ezekkel a dolgokkal, nem kell más igényeit, nézeteit szem előtt tartanod.

Vége a passzív-agresszív napoknak

Többé nem vár a hűtőszekrényen kis cetli azzal a felirattal, hogy „halkabban hallgasd este a zenét!”. Nem kell nézegetni a mosogatóban felhalmozódott edényeket, amit valójában minden lakótárs kerül, arra várva, hogy hátha a másik majd elmossa. És még folytathatnánk a kellemetlen esetek sorát, amivel nem kell szembesülnöd, ha egyedül laksz.

A te lakásod, a te stílusod

Amikor több ember él együtt egy lakásban óhatatlanul keverednek a különböző stílusú dekorációs elemek. Az egyiknek ez tetszik, a másiknak az, az egyik a nagymama régi lámpáját szeretné a nappaliban látni, a másik pedig a testvérétől kapott állatmintás szőnyeghez vagy éppen egy fura stílusú faliórához ragaszkodik. Vége ennek a zűrzavarnak! A saját lakásodat –a tulajdonos beleegyezésével- a saját ízlésedre formálhatod!

Szárnyal a kreativitás, nő a produktivitás

Az egyedüllét gyakran szárnyakat ad a kreativitásnak és előrelendíti a produktivitást is. Nem csábít el senki a tanulás vagy a munka helyett filmet nézni, így a saját terveid és időbeosztásod szerint tudsz létezni és haladni.

Ez egy jó alkalom, hogy elgondolkozz a kiadásaidon

Ugyan többet kell fizetned a bérleti díjra, vannak azonban költségek, amiből lefaraghatsz. Ez egy jó alkalom arra, hogy számot vess a kiadásaidról és csökkentsd azokat, amiket lehet. Szerencsés, ha igyekszel minél kedvezőbb bérleti díjban megállapodni a főbérlővel, illetve az sem hátrány, ha néhány „extra” is jár a lakáshoz, például parkoló, így legalább az otthoni parkolásra nem kell már költened a hónapban.

Ha ezek az érvek nem győztek meg, akkor eláruljuk, hogy egyes kutatások szerint az egyedül lakás, nem csökkenti, sőt, épphogy növeli a szociális interakcióra való vágyat.

A következőkben olyan ingatlanokat mutatunk be, melyek jó választások lehetnek egyedül lakni vágyók számára!

 

Felújított lakás a Práter utcában

37 négyzetméter alapterületű ez a nemrégiben felújított lakás, melyet jó minőségű gépekkel és bútorokkal rendeztek be. A lakás összkomfortos és világos, a nappaliban pedig egy sarokkanapé található, mely estére kényelmes fekhellyé alakítható át.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_prater_utca.jpg 

Takaros kis lakás Újlipótvárosban

A kellemes hangulatú, világos lakások hamar elnyerik a vásárlók tetszését. Ilyen ez a XIII. kerületi, egyszobás, tégla építésű ingatlan is. A társasházhoz egy árnyas udvar is tartozik, a parkolás pedig az utcán lehetséges. A havi rezsiköltség 18 ezer Ft.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_xiii_kerulet.jpg

 

Jó közlekedésű lakás hosszútávra kiadó

A legtöbb bérlő előnyben részesíti a hosszútávra kiadó ingatlanokat. Ez a minimum egy évre bérelhető XII. kerületi lakás csendes, nyugodt környezetben, közlekedés szempontjából pedig előnyös helyen található. A néhány éve felújított hajlék jól felszerelt, rezsije pedig 20 ezer Ft körül mozog.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_xii_kerulet.jpg

 

Erkély és amerikai konyhás szoba

Új bérlőre vár ez a Baross utcai, 36 négyzetméter alapterületű lakás, melyhez egy erkély is tartozik. Az ingatlanban egy amerikai konyhás szobát, előszobát és egy tágas fürdőszobát alakítottak ki. Havi rezsije 25 ezer Ft, a bérleti díj pedig 100 ezer Ft.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_baross_utca.jpg

 

Címkék: társasház kiadó lakás bérlemény kislakás Budapest 1 ingatlan válogatás