Költözik a család – No de hova? Adunk egy tuti tippet!
2015.10.08. 08:00 I csorbazs

Költözik a család – No de hova? Adunk egy tuti tippet!

Családos emberként, vidékről felköltözőként komoly fejtörést okozhat a lakóhelyváltás. Ingatlanok tucatjait járják végig az érdeklődők, gyakran mégsem találják az igazit. Bejegyzésünkben egy olyan projekt lakásait mutatjuk be, melyek remek választásnak bizonyulhatnak.

Kisgyermekekkel felszerelkezve élheti át igazán az ember azt a végeláthatatlan szélmalomharcot, melynek célja a tökéletes lakás megtalálása. Szempontok garmadát kell sorra venni: van-e elég hely mindenkinek, fel lehet-e vinni a babakocsit a harmadikra, esetleg van-e tároló, milyen iskola és óvoda van a közelben, lehet-e tenni egy kellemes sétát a környéken, sőt az sem hátrány, ha a gyerekek egy zárt, a számukra kialakított helyen biztonságosan játszhatnak. Hasonlóan nagy fejtörést okozhat ez a procedúra akkor is, ha valaki újonnan költözik a városba és lakásválasztásával szeretné a családias, nyugodt hangulatot visszacsempészni mindennapjaiba.

Jó opció lehet ez a Királyhágó úton elhelyezkedő társasház, mely Szent Imre-kertváros egyik legfrekventáltabb részén épült. Az építtetők célja a helyválasztással az volt, hogy egy olyan életteret alakítsanak ki, mely távol esik a város nyüzsgésétől és zajától, mégis, igény esetén a központ is könnyedén megközelíthető.

kiralyhago_kertek_projekt_epulet.jpg

A XVIII. kerület két fő részből: Pestszentlőrincből és Pestszentimréből áll. A főként lakófunkciót betöltő városrész népessége 2001 és 2011 között 96 353 főről 98 499 főre emelkedett, a zöldterületek aránya pedig csaknem 9% ezen a remek infrastruktúrával megáldott, jó elhelyezkedésű környéken.

Az itt bemutatott „U” alakot formáló épületkomplexum hat lépcsőházában, négy emelet magasan összesen 208 lakást alakítottak ki, melyek közül néhányat az Otthontérképen is megtalálhattok. Az ingatlanok nettó lakóterülete egyébként 46 és 101 m² között mozog.

kiralyhago_kertek_projekt.jpg

Az épület teljesen közművesített, ráadásul minden elemében igyekszik a lakók igényeit szolgálni, így például a pinceszinten parkolók, babakocsi tárolók és egyéb tárolók találhatók; a parkolótól induló lifttel kényelmesen elérhetőek a lakások; az épület bejáratai lépcsőmentesek, így kerekesszékkel és babakocsival is könnyedén megközelíthetők; a közös terek pedig jól bevilágítottak.

Egy belső kert teszi még hangulatosabbá az itteni életet, ahol egy kicsike található. Az udvart zöld növények díszítik, így kellemes sétákat tehetnek a leendő lakók a szabad levegőn.

kiralyhago_kertek_udvar.jpg

A családosokra berendezkedett környéken egyébként minden megtalálható, amire szükség lehet: bölcsődék, óvodák, általános és művészeti iskolák, középiskolák, sportcsarnokok, uszodák, sportegyesületek és különféle sportolási lehetőségek, könyvtárak, művelődési házak, társulatok, alkotóközösségek, civilszervezetek stb.

A fentiekben megismert Királyhágó Kertek azoknak lehet igazán jó választás, akik családosként, családalapítás előtt állóként vagy vidékről Budapestre költözőként szeretnének olyan életteret találni, ami ugyan biztosítja a nyugodt és kellemes élet feltételeit, a belváros elérhetősége miatt mégsem kell teljes mértékben kiszakadni a Főváros lüktetéséből.

Szuper lakások családosoknak Szent Imre-kertvárosban!

Posted by Otthontérkép on 2015. október 8.

 

Címkék: budapest befektetés családi külváros eladó ingatlan eladó lakás belső kert