Új lakóra váró építészeti különlegességek
2015.10.05. 16:00 I csorbazs

Új lakóra váró építészeti különlegességek

Nem is gondolnánk, milyen lényeges közösségi kérdés, hogy egy-egy ingatlan milyen külső kvalitásokkal bír. Nemcsak a tulajdonos szempontjából fontos ez, hiszen az egész utcaképre jelentős hatása van. Az Építészet Világnapján az Otthontérképről válogatott különleges ingatlanokat mutatunk be nektek.

A Nemzetközi Építész Szövetség jóvoltából 1998 óta minden év október első hétfője az építészekről szól. Ezen a napon, az Építészet Világnapján több díj is gazdára talál, így például kihirdetik az Év Háza pályázat nyertesét is. Az elismerést idén Borbás Péter tervei alapján épült szentendrei ökologikus családi ház kapta, mely a képen látható.

szentendre_okologikus_csaladi_haz.jpg

Az építészeti megvalósításnak nemcsak a szakma szempontjából van nagy jelentősége. Az ingatlan külső és belső megjelenése hatással bír a bent lakók életére és a környékre is. A különleges külső egyfajta érdekesség, mely színt visz az utcaképbe, lényeges azonban, hogy a kuriózum illeszkedjen a többi ház közé, ne törje meg az utcaképet. 

Habár a következőkben bemutatott ingatlanok nem pályáztak az Év Háza címre, mégis különleges építészeti megoldásokat mutatnak be.

Különleges forma, tetszetős kép

Kozármislenyen, Baranya megyében, a Pécsi járásban vár új tulajdonosra ez a különleges formavilágú, magas minőségben kivitelezett családi ház. A 290 m² alapterületű ingatlan csodaszép panorámás helyen található a település központi részén.

További képekért kattints a fotóra!

kozarmisleny_elado_ingatlan.jpg

 

Villa az erdő mellett

Pilisborosjenőn, az erdő szomszédságában eladó vagy kiadó ez az 1997-es építésű, háromszintes, ötszobás családi ház. Az ingatlanban télikert és borospince is helyet kapott, illetve szauna és medence kiépítésére is van lehetőség. A házhoz egy örökpanorámás terasz is tartozik.

További képekért kattints a fotóra!

pilisborosjeno_elado_csaladi_haz.jpg

 

Többgenerációs ház csodaszép kerttel

Gödöllő egyik csendes utcájában található ez a minden igényt kielégítő családi otthon, melyben akár több generáció is kényelmesen elférhet. Az ingatlanhoz borospince, dupla garázs és egy csodaszép kert is tartozik melynek különböző szegletei más-más hangulatot árasztanak.

További képekért kattints a fotóra!

elado_csaladi_haz_godollo.jpg

 

Mediterrán kőburkolatok és hatalmas terasz 

A mediterrán hangulat kedvelőinek ajánljuk ezt a bajai ingatlant, mely a város központjához közel, a Sugovica folyó partján helyezkedik el. A jó állapotú családi otthon kialakítása során előnyben részesítették az egyedi építészeti megoldásokat, mely az alábbi képen is jól látható. 

További képekért kattints a fotóra!

baja_elado_csaladi_haz.jpg

 

 

Címkék: építészet vidék panoráma különleges családi ház egyedi eladó ingatlan 1 ingatlan válogatás