5 tipp a hatékony ingatlanhirdetéshez
2015.09.14. 12:35 I csorbazs

5 tipp a hatékony ingatlanhirdetéshez

Az ingatlaneladás kacifántos útvesztőjében nehéz eligazodni. Mai bejegyzésünkben egy kulcsszereplő kerül középpontba, ami nem más, mint az ingatlanhirdetés. Érdekel miként tudsz pikk-pakk továbbadni lakásodon? Kövesd ezt az 5 lépést és nem fogsz csalódni!

Sokan nem is gondolják mennyire nehéz egy igazán ütős ingatlanhirdetést összerakni. "Kell néhány fotó, pár mondat és kész!" - mondják naivan a laikus hirdetők, majd hetek múlval rádöbbennek, hogy valamit mégsem csinálhattak jól, tekintve, hogy egyetlen érdeklődés sem érkezett szeretett otthonukra.

Összegyűjtöttünk nektek néhány lépést, amit követve nem eshettek ebbe a hibába. Lássuk, mik ezek!

Konkrétum, konkrétum, konkrétum

Az ingatlanhirdetés négy fontos részből áll: leírás, kép, elérhetőség és ár. Ezek mindegyike ugyanolyan súllyal nyom a latba, így érdemes kiemelt figyelmet szentelni neki. Az ingatlan leírása során törekedj arra, hogy minél alaposabban mutasd be lakásodat: hány szoba van, mekkora alapterületű, van-e erkély stb.  A legtöbb hirdetőoldalon az ilyen jellegű adatok megadása irányított, az Otthontérképen például egy adatlap segít megadni a legfontosabb alapinformációkat. 

Alaprajz

A pontos leírás megadásakor jó támpont lehet, ha alaprajzot is mellékelsz. Ez nem nagy meló, de nagyon sokat segíthet vevői oldalon. Minél akkurátusabb vagy a jellemzésben, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyan érdeklődők találnak meg, akik a tiédhez hasonló ingatlant keresnek.

Maradj a realitások talaján

Soha ne túlozz az eladó otthonod bemutatásakor! Lehet, hogy remekül hangzik a lélegzetelállító panoráma, de elég hamar kiderül a csúsztatás, így nem érdemes ezzel próbálkozni. Hasonlóan, az árazásnál is igyekezz reális lenni. Jó támpont lehet a település vagy a kerület eladott ingatlanjainak átlagára illetve az átlag kínálati ár is. 

Nem jó kép kell, hanem nagyon jó

Nehéz egy lakásról jó képeket készíteni, vannak azonban bizonyos alapszabályok, amiket mindig tarts szem előtt! Ilyen például az, hogy rakj rendet a fotózás előtt, ügyelj arra, hogy ne lógjon be a nagymama a képbe, vagy éppen arra, hogy sose tölts fel életlen és sötét fotót a hirdetéshez. Sajnos a képeknél nem elég az "elmegy" kategória.

Fő a pontosság 

Ügyelj a hirdetés szövegének helyesírására, hiszen meglehetősen kiábrándító, ha hibákkal tűzdelt leírással találkozik az ember. Ha nem vagy biztos egy-egy szó írásában, inkább járj utána! A pontosság az elérhetőségek megadásának tekintetében is fontos, hiszen az itt megjelölt csatornákon érkeznek majd az érdeklődések.

A következőkben az Otthontérképről válogatott jó példákat mutatunk be nektek!

 

Szép képek és hasznos infók

Ez az ingatlanhirdetés egy II. kerületi lakásról szól, mely a Szemlőhegy Liget Lakóparkban található. A hirdetéshez szép képek tartoznak, továbbá, a leírás is korrektnek mondható. Az eladó otthon ára jóval magasabb a kerületi átlagnál, ennek oka feltehetően az elhelyezkedés és a luxus színvonalon kivitelezett belső terek.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra! 
ii_kerulet_elado_luxuslakas.jpg

 

Szinte tökéletes

Szinte teljesen tökéletes ez az hirdetés, mely kifejezetten szép fotókkal mutatja be ezt a budakalászi ingatlant. Amivel lehetne javítani, az a családi ház bemutatásának részletezése, illetve egy alaprajz feltöltése.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

elado_csaladi_haz_budakalasz.jpg 

 

Részletes bemutatás és sokatmondó képek

A pontos leírás teszi példaértékűvé ezt a hirdetést, mely egy XII. kerületi otthont mutat be. A képek a lakás több szegletét is az érdeklődők elé tárják, sajnos azonban a hálószobákról nem készült fotó, illetve az alaprajz is lemaradt.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

xii_kerulet_elado_csaladi_haz.jpg

 

 

Címkék: budapest hirdetés tipp családi ház eladó ingatlan ingatlanhirdetés 1 ingatlan válogatás