Így válaszd ki első önálló otthonod!
2015.08.05. 10:39 I csorbazs

Így válaszd ki első önálló otthonod!

Leendő egyetemistaként a tökéletes bérlakás megtalálása nem egyszerű feladat. Egyrészt, temérdek szempontot figyelembe kell venni, másrészt pedig nehezítő tényező, hogy a legjobb ajánlatokra akár órákon belül lecsapnak a konkurensek. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mik azok az alapdolgok, amiket érdemes végiggondolni a döntés meghozatala előtt.

A bérlakás keresésében az a jó, hogy nem egy életre szóló döntést kell meghoznod, hanem megengedheted magadnak, hogy pillanatnyi igényeidhez igazodj. A következőkben néhány alapkritériumot vázolunk fel, majd kiadó otthonokat mutatunk be az Otthontérképről.

 

1. Ár

Ez talán a legeslegfontosabb szempont, mely meglehetősen behatárolja a választást. Egyetemistaként a bérleti díjra diákmunkából, szülői támogatásból, esetleg ösztöndíjból vagy diákhitelből futja. Nem mindegy tehát, hogy milyen árkategóriában keresgélsz!


2. Távolság

A mindennapokat nagyban megkönnyítheti, ha a választott ingatlan közel van a leendő egyetemedhez. Ez lesz ugyanis az a hely, ahova nap mint nap be kell járnod, így nem túl szerencsés, ha egy órán át kell zötykölődni reggelente a célig.


3. Méret

Kiadó lakás keresésekor gondold végig, hogy szeretnél-e másokkal együtt lakni. Amennyiben hajlandó vagy "közösködni", máris javíthatsz az anyagi kondíciókon valamelyest. Ha e verzió mellett voksolsz, érdemesebb a többszobás ingatlanok közt nézelődnöd!


4. Berendezés

Mind a bútorozott, mind pedig a bútorozatlan ingatlanoknak megvannak a maga előnyei és hátulütői. Értelemszerűen, előbbit akkor érdemes keresned, ha nincsenek rendelkezésre álló bútoraid,  nem tudod megoldani a szállításukat vagy nem ragaszkodsz a saját darabjaidhoz.


5. Környezet

Végül, de nem utolsó sorban, leendő otthonod környezete is meghatározó kérdés. Szerencsés, ha a közelben közért, bevásárlási lehetőségek, posta, esetleg egy kis park, szórakozóhely vagy étterem is megtalálható.

 

Most pedig következzenek a példák! 

 

Lakás a Városliget közelében

Szeretnél egyedül vagy pároddal lakást bérelni az egyetemi évek alatt? Ha igen, akkor ez az István utcai 32 m² alapterületű kiadó lakás jó választás lehet. A bútorozott és gépesített ingatlan csendes, ám mégis központi helyen található, a tömegközlekedés pedig kiváló a környéken.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_istvan_utca.jpg

 

Felújított kuckó galériával

39 m² alapterületű ez az egy hálószobás, galériás lakás, mely igazán otthonos és kellemes kialakítású. Az elrendezésből adódóan kiváló választás lehet 1-2 fő részére. A nemrégiben felújított otthon egyébként egy csendes belső udvarra néz.

További képekért kattints a fotóra! 

kiado_ingatlan_bajnok_utca.jpg

 

Lakás több személynek

Ezt a kiadó ingatlant azok figyelmébe ajánljuk, akik barátokkal szeretnének összeköltözni. Ebben a 116 m² alapterületű lakásban ugyanis három különnyíló szoba került kialakításra. A tégla építésű ház központi helyen, az Izabella utcában található.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_izabella_utca.jpg

 

Saját szobát mindenkinek!

A XIII. kerületben, a Váci úton kiadó ez az első emeleti, több mint 100 m²-es, duplakomfortos lakás, melyben négy szoba kapott helyet. A négyemeletes, liftes épület téglaépítésű, a lakás pedig utcára néző. A közelben szinte minden van, amire szükség lehet: bevásárlási lehetőség, bank, gyógyszertár, posta stb.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_vaci_ut.jpg

 

Címkék: budapest belváros egyetemisták kiadó lakás bérlakás 1 ingatlan válogatás