6 tipp a tökéletes nyaraló kiválasztásához
2015.07.08. 12:00 I csorbazs

6 tipp a tökéletes nyaraló kiválasztásához

Sokak számára vonzó és féltett álom a nyaralóvásárlás. Ahhoz azonban, hogy összességében jól dönts és jó helyre invesztáld pénzedet igen körültekintőnek kell lenni a válogatás során. Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk nektek néhány tanácsot, melyeket mindenképp érdemes vásárlás előtt megfontolni.

1. Körültekintően válassz helyet!

Evidens kérdés, ám mégis sokszor ezen áll vagy bukik a dolog. Mielőtt bármiféle ábrándokba bonyolódsz, érdemes végiggondolni, hogy mire szeretnéd használni a nyaralót. Az a célod, hogy minél gyakrabban, akár minden hétvégén ellátogass oda, vagy pedig egy kis kuckót vásárolnál, távol állandó lakhelyedtől, ahova ritkábban ugyan, de akkor hosszabb időre szeretnél elvonulni?

Amint választ kaptál erre, körvonalazódik, hogy milyen távolságba érdemes keresgélned. Ha ugyanis gyakran szeretnél a hétvégi házban tartózkodni, akkor, értelemszerűen, érdemes közelebbi településeken nézelődni, míg utóbbi esetben beleférhet az is, hogy a távolabbiak közül válogatsz.

2. Vedd figyelembe a közlekedést

Lényeges lehet, hogy milyen könnyen tudod megközelíteni a hétvégi házat. Autópályán kell-e utazni vagy pedig sem? Kielégítő-e a vonat- és buszközlekedés? Van-e esetleg taxiszolgáltatás a közelben?

Miért is fontos mindez? Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy nem tudsz autóval menni, sőt ha esetleg szeretnéd kiadni a nyaralót, akkor mindenképp vedd figyelembe, hogy nem mindenki tud és szeretne autóval közlekedni.

3. Ügyelj a biztonságra

A legtöbb üdülőtelepülésen az ingatlanok legnagyobb százaléka nyaraló, ahol csak időszakosan tartózkodnak emberek. Ez csábító lehet a betörőknek is, akik például késő ősszel, amikor elcsendesült a nyaralási hullám, gyakorlatilag zavartalanul "tudják végezni munkájukat". Jó taktika lehet, ha annak is utánajársz, hogy hány állandó lakos él a szomszédos házakban, illetve nem árt ha riasztóról is gondoskodsz.

4. Mérd fel a teendőket!

Ha tetszik, ha nem a hétvégi ház nagy gonddal jár. A második ingatlanban lényegében ugyanazok a problémák és teendők merülhetnek fel, mint otthon: bármikor elromolhat, leszakadhat, beázhat, kieshet valami. Tennivaló tehát mindig akad, a kérdés csak az, hogy mennyit szeretnél ezzel foglalkozni. 

Jó példa erre a kert. Hiába áhítod a gyönyörű virágokat és a hatalmas udvart, ha nem tudod rendszeresen gondozni vagy nem tudsz valakit megfizetni, hogy megtegye helyetted!

5. Addig nyújtózkodj...

Sokan esnek abba a hibába, hogy meghatároznak egy maximum határt, amit nyaralóvásárlásra szánnak, majd ezt a határt elérve még egy picit, még egy picit kitolják és végül az összes félretett pénzt erre költik el. Előnyösebb lehet, ha a maximálisnál kicsit alacsonyabb árban nézelődsz, így az átalakításokra is jut elegendő keret, sőt, még az előre nem látható költségeket is meg tudod majd fizetni, például, hogy legyen aki az udvaron lenyírja a füvet, amikor te éppen nem érsz rá.

6. Nem kell semmit elsietni!

Hétvégi házat ritkán vesz kötelességből, "határidőre" az ember, így valójában annyi időd van a válogatásra, amennyit csak szeretnél. Ha megtetszett egy eladó ingatlan, akkor bérelj a környéken egy nyaralót néhány napra, egy hétre, hogy meglásd milyen is arrafelé az élet. Így fel tudod mérni a település adottságait, a lakosokat, hogy milyen kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek vannak a környéken. Ha pedig pozitív a tapasztalatod, akkor jöhet a vásárlás!

 

Tény, hogy a legmegfelelőbb nyaraló megtalálása sok időt és energiát vesz igénybe. Tanácsainkon túl néhány példával tudunk nektek segíteni, melyeket az Otthontérkép adatbázisából válogattunk.

 

Nyaraló a termálfürdő közelében

Gárdonyban kínálják eladásra ezt a 90 nm alapterületű, tégla építésű ingatlant, melyhez pince, fedett terasz, kocsibeálló és gondozott kert is tartozik. Az épület egyébként a termálfürdő közelében helyezkedik el, mely jó kikapcsolódásként szolgálhat egész évben.

További képekért kattints a fotóra! 
gardony_nyaralo_elado.jpg

 

Panoráma a Dunakanyarra

Kismaroson várja új tulajdonosát éz a meseszép kilátással bíró 30 nm-es faház, melyhez hatalmas udvar is tartozik. Az épület és a terasz alatt a konyha és egy pince helyezkedik el.

További képekért kattints a fotóra! 

kismaros_elado_nyaralo.jpg

 

Gyümölcsös Harkányba

1190 nm-es telken áll Harkány közelében ez az eladó ingatlan, melyhez szőlő és gyümölcsös is tartozik. A területről csodálatos panoráma nyílik a Siklósi Várra, az épület mellé pedig borospince is jár.

További képekért kattints a fotóra!

harkany_elado_nyaralo.jpg

 

Erdőszéli nyaraló a Balaton mellett

Szigligeten, a strandtól csupán 500 méterre áll ez a gyönyörűen parkosított kerttel övezett házikó. A családi nyaralóban 5 szoba található, a teraszról pedig gyönyörű panoráma tárul elénk a Balatonra.

További képekért kattints a fotóra!

szigliget_elado_nyaralo.jpg

 

 

Címkék: pihenés vidék üdülő nyaraló eladó ingatlan hétvégi ház 1 ingatlan válogatás tippek vásárlás