Túlélési technikák a nagy melegben
2015.07.01. 11:50 I csorbazs

Túlélési technikák a nagy melegben

A kánikula közeledtével egyre több embert foglalkoztat, hogy miként lehet túlélni a rekkenő hőséget. Összeszedtünk nektek néhány tippet, ami elviselhetőbbé teheti a nyári időszak forró napjait. Javaslatainkat, természetesen az Otthontérképen talált példákkal támasztjuk alá.

Elképesztően határtalan az emberi fantázia, ha a nagy meleg elleni küzdelemről van szó! A szerencsésebbek ekkor összepakolnak és valamilyen vízpartra menekülnek, ahol a hűsítő habokban olykor-olykor megmártózva várják, hogy a hőmérő higanyszála 25 ºC alá kússzon. 

Akadnak azonban olyanok is, akiknek otthonukban kell átvészelni a kánikulát. Házpraktikák végtelen sora próbálja enyhíteni a kínokat, amit egy panellakásban át lehet élni ilyenkor, így például vizes lepedőkkel "díszíthetjük" lakásunkat, vagy éppen hideg borsmenta teával permetezhetjük magunkat.

Jöjjenek a technikák és a példák!

1. Megfelelő árnyékolás

Az első és legfontosabb, melyet kis odafigyeléssel minden lakásban és házban megtehetünk, az a megfelelő árnyékolás. Szerencsés, ha napközben lehúzva tartjuk a redőnyöket és csak este, az idő enyhülése után húzzuk fel őket és tárjuk ki az ablakokat, ajtókat. Ezt a XXII. kerületi panorámás, 360 nm alapterületű ingatlant például elektromos redőnyökkel védik.

Az ingatlant és a képeket a fotóra kattintva tekintheted meg!

xxii_kerulet_elado_ingatlan.jpg

 

2. Ventilátor és légkondi

A legismertebb és legelterjedtebb "technika" a ventilátor használata, mely sokat tud segíteni a szoba hűtésében. Ennél előrehaladottabb és ezzel együtt drágább verzió a légkondicionáló, melynek mobil és beépített verziója is létezik. Ebben a Deák Ferenc utcai kiadó lakásba is klímát szereltek be, mely például kifejezetten jó szolgálatot tehet a hálószobában, hiszen egy hűs helyiségben sokkal kellemesebb az alvás is.

Az ingatlant és a képeket a fotóra kattintva tekintheted meg!

v_kerulet_kiado_lakas.jpg

 

3. Irány a strand!

A nagy melegben a víz a legjobb barátunk, mind folyadékbevitel, mind pedig a testünk "külső" hűtésének szempontjából. Előnyös lehet ilyenkor, ha valamilyen strand közelében lakunk. A Dagály Strandfürdő szomszédságában, a Dagály utcában található például ez az összkomfortos, gyönyörű panorámás, fiatalos lakás is.

Az ingatlant és a képeket a fotóra kattintva tekintheted meg!

dagaly_utca_elado_lakas.jpg

 

5. Árnyék a szabadban

Ha nem vágyunk a zsúfolt strandokra, de már unjuk az otthoni sötétbe burkolózást, a légkondit viszont nem engedhetjük meg maguknak, akkor jó taktika lehet, ha a közeli park árnyas fái között keresünk menedéket. Csupán karnyújtásnyira található a Városligettől például ez a patinás épületben elhelyezkedő 110 nm-es második emeleti eladó lakás.

Az ingatlant és a képeket a fotóra kattintva tekintheted meg!

delibab_utca_elado_lakas.jpg

 

5. Csobbanj a medencében!

Kiváló -ám sajnos nem mindenki számára elérhető- hűsölési taktika, ha megmártózhatunk egy, az udvarunkon álló medencében. Hasonlóan tehetnek majd ennek a 120 nm-es, 2007-ben felújított családi ház leendő tulajdonosai is, hiszen a gondozott és karban tartott udvaron egy kültéri medence várja majd őket.

Az ingatlant és a képeket a fotóra kattintva tekintheted meg!

medences_haz_elado.jpg 

 

Címkék: nyár klíma medence légkondi eladó ingatlan Budapest 1 ingatlan válogatás