9 gondolat, ami túllendít a lakásvásárlás krízisén
2015.06.26. 19:44 I csorbazs

9 gondolat, ami túllendít a lakásvásárlás krízisén

Tanácstalanul keresgélsz a hirdetések között, hogy végre megtaláld életed első saját otthonát? A most következő gondolatok túllendítenek a mélyponton és végre célba érhetsz!

A lakásvásárlás egyike életünk legnagyobb befektetéseinek, éppen ezért meglehetősen nagy felelősséggel és kockázattal jár. Igen, az egész mizéria elsőre rémisztőnek tűnik, mégis, ez egy izgalmas és várakozásokkal teli időszak az életben.

A hosszas keresgélés alatt, természetesen, olykor-olykor besokall az ember és már-már feladja a „lehetetlen küldetés”. Ilyenkor kapd elő ezt a 9 gondolatot, melyekből új erőre kaphatsz és folytathatod a rendíthetetlen vadászatot, egészen addig, amíg megtalálod az „igazit”.

(1) „Ha valaki azt kérné, nevezzem meg a házak legnagyobb előnyét, a következőt mondanám: az otthon menedéket nyújt az álmoknak, megvédi az álmodozót, és teret enged a szabad álmodozásnak.” Gaston Bachelard

Ez a gondolat teljesen más értelmet ad az „álomotthon” kifejezésnek.

(2) „Mindenkiben él a vágy egy olyan otthon iránt, ahol az lehet, aki valójában és ebben nem kérdőjelezi meg senki." Maya Angelou

Fontos felmérni egy ingatlan értékét, de sose becsüld le az „otthon” értékét.

(3)Húsz év múlva, amikor visszatekintesz, sokkal elégedetlenebb leszel azokkal a dolgokkal, amiket nem tettél meg, mint azokkal, amiket igen. Tehát oldd el a kötelet, hagyd el a biztonságos kikötőt és kivont vitorlákkal haladj előre! Kutass! Álmodozz! Fedezd fel a világot!” Mark Twain

Ha csak úgy, az öledbe hullik álmaid otthona, azt lehet, hogy meg fogod bánni. Ez furcsán hangzik, de néha el kell hagyni a komfortzónát!

(4) „Ha még nem találtad meg, keresd tovább! Kerüld a megalkuvást! Mint mindig, most is a szíved tudni fogja, ha ráleltél.” Steve Jobs

Kiábrándító házról házra járni és közben egyik helyen sem érezni azt a bizonyos érzést, hogy „ez az, megtaláltam!”. Ne add fel, ha belebotlasz a neked valóba, akkor azt tudni fogod és értelmet nyer az egész lakásvadászat is.

(5) „Nem lenne tele csillaggal az ég, ha mindannyian ugyanattól az egytől szeretnénk kívánni.” Frances Clark

Nincs is annál idegtépőbb, amikor a hőn áhított ház fölött folyik az alkudozás. Ne feledd, ha nem jön össze, akkor nem úgy kell lennie. Találsz majd egy olyan „csillagot”, ami csak neked ragyog!

(6) „Vannak, akik gyönyörű helyet keresnek és vannak, akik gyönyörűvé tesznek egy helyet.” Hazrat Inayat Khan

Igen, jó lehet beköltözni egy bőrönddel egy teljesen kész, igényesen berendezett házban, melynek még az ára is megfelelő. Ennek ellenére ne becsülj le egy lakást csak azért, mert kopott a szőnyeg vagy mert a csaptelepek elavultak. Ezeket aránylag könnyű kijavítani, ráadásul még az árból is alkudhatsz! Használd a fantáziádat!

(7) „Ne feledd, nem megkapni valamit, amit nagyon szeretnél, néha sokkal nagyobb szerencse.” Dalai Lama

Nem kell kétségbe esni, ha a tökéletesnek vélt ingatlan végül mégsem a tiéd lesz. Amint beköltözöl az új helyedre, már emlékezni sem fogsz ezekre, hiszen magával ragad majd új otthonod és a legfontosabb teendők.

(8) „Nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz, de meglehet az, ami igazán számít.” Marissa Mayer

Megtalálni a legjobb otthont nem egyszerű dolog, pláne akkor, ha kívánalmainkat szigorú anyagi keretek közé kell szorítanunk. Arra ügyeljünk, hogy azok a dolgok stimmeljenek, melyeken nehezebb változtatni. Például a fürdőszobát meglehetősen problémás áthelyezni, míg az elavult konyhabútort bármikor lecserélhetjük később is.

(9) „Fenébe is, csináljuk!” Richard Branson

Hagyd a befektető fenegyerekekre, hogy egyenesen a célba érjenek. Legyen szó az első otthonodról, vagy bármi másról, néha csak hajtani kell, keresni a lehetőségeket és menni érte!

Mi is segítünk az elindulásban! Jöjjön néhány jó ajánlat az Otthontérképről!

Kislakás az induláshoz

Kiváló "első lakás" válhat ebből a XIV. kerületi 29 nm-es, galériás ingatlanból, mely színvilágában is a fiatalosságot, lendületességet tükrözi. Az összkomfortos otthont nemrég újították fel, így a leendő lakóknak nem sok teendője lesz költözés előtt.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_xiv_kerulet_1.jpg

 

Első családi otthonnak tökéletes!

Szigetszentmiklós egyik lakóparkjában vár szerető tulajdonosokra ez az 57 nm alapterületű, hangulatos téglaépítésű lakás. Az eladó ingatlan kifejezetten jó választás fiatal párok és kisgyermekes családok részére!

További képekért kattints a fotóra!

szigetszentmiklos_elado_lakas.jpg

 

Akár több gyerekkel, hosszú távra

A XIII. kerületben eladó ez a 72 nm-es harmadik emeleti lakás, mely remek élettér lehet akár többgyermekes családok számára is.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_xiii_kerulet_1.jpg

 

A cikk angol nyelvű forrásáért kattints ide

 

 

Címkék: lakásvásárlás eladó ingatlan Budapest 1 ingatlan válogatás