Készüljünk a nagy melegre!
2015.05.29. 20:45 I csorbazs

Készüljünk a nagy melegre!

A nyári időszak beköszöntével egyre fontosabb kérdés, hogy miként védjük meg otthonunkat a forróságtól. Manapság már több lehetőség közül is válogathatunk, igényeinknek és pénztárcánknak megfelelőlen. Összegyűjtöttük nektek a leggyakoribb megoldásokat, amiket eladó ingatlanokkal is illusztrálunk.

Alapjába véve két típusú árnyékolási módozat létezik, a külső és a belső árnyékolás. Előbbi kategóriába tartoznak például a redőnyök, a zsalugáterek vagy éppen a napellenző. Ezeket az ingatlan külső részére szerelik fel, bízva abban, hogy kizárják a "nem kívánatos" napsugarakat.

A redőnyök alapvető célja a beáradó fény mennyiségének szabályozása, ám kétségtelen, hogy a belső hőmérsékletet is képes befolyásolni, sőt már elektromos verzióban is elérhetők. A zsalugáterek különleges, barátságos hangulatot idéznek elő, mindemellett utólag is felszerelhetőek, így nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvendenek. A napellenzőket leginkább teraszok árnyékolására használják, de emellett a belső hőmérséklet mérséklésére is kiváló megoldás lehet.

A légkondicionáló ugyan nem árnyékolási technika, mégis, amikor a hőmérséklet szabályozásáról beszélünk mindenképp érdemes megemlíteni. Ez, a manapság már széles körben elérhető technológia igen nagy segítség tud lenni a hőségben, természetesen akkor, ha valaki tudatosan használja.

Az Otthontérkép adatbázisában olyan ingatlanokat kerestünk nektek, melyekben a fent említett módozatokat használják. Lássuk őket!

 

Panorámás lakás elektromos redőnyökkel

Eladó ez az igényesen kialakított, gondosan megtervezett kertkapcsolatos, panorámás lakás Budapest XI. kerületében, a Madárhegy szomszédságában. A 2014-ben felújított ingatlant minden jóval ellátták amit csak el lehet képzelni, így például a leendő lakók márvány kádban fürödhetnek, az árnyékolásról pedig elektromos redőnyök gondoskodnak. 

További képekért kattints a fotóra!

xi_kerulet_budapest_elado_ingatlan.jpg

 

Zsalugáterekkel díszített stílusos villa

Az 1920-as évek második felében épült ez a mediterrán hangulatot idéző 268 nm alapterületű, kétszintes családi villa, melyet 2011-ben teljes körűen felújítottak. Az eladó ingatlan egy hatalmas, parkosított telken helyezkedik el, ahova -igény esetén- további épületeket lehet felhúzni. A nyílászárókat alumínium zsalugáterekkel szerelték fel, a családi otthon melegét pedig radiátorok, cserépkályhák és padlófűtés biztosítja.

További képekért kattints a fotóra!

leanyfalu_elado_ingatlan.jpg

 

Pihenés a napernyő árnyékában

Budapest II. kerületében várja új gazdáját ez a 340 nm alapterületű rezidencia, melyhez egy napellenzővel védett kényelmes pihenőterasz kapcsolódik. A rendszeresen gondozott kert kiváló terepe lehet a pihenésnek, az úszómedence pedig kellemes enyhülést adhat a nyári hőségben. A tetőtéren még egy hajópadlós, fűtött gyerekjátszó is kialakításra került!

További képekért kattints a fotóra! 

elado_ingatlan_ii_kerulet.jpg

 

Napfényes lakás enyhet adó légkondival

Csendes, természet közeli környezetben áll az az 5 éve épült, háromlakásos társasház, melyben ez a 78 nm alapterületű minimál stílusú lakás megtalálható. Az ingatlan csodálatos körpanorámáját a hatalmas ablakok biztosítják,a fűtést padlófűtéssel, a hűtést pedig légkondicionálóval oldották meg. A családi otthont teljes bútorzattal kínálják eladásra, ár pedig 52,9 M Ft.

További képekért kattints a fotóra! 

iii_kerulet_elado_luxuslakas.jpg

 

12 bank lakáshitele egy helyen! Lakáshitel kalkulátor (x)

 

Címkék: panoráma légkondi árnyékolás eladó ingatlan Budapest 1 ingatlan válogatás