Élet a panelben
2015.05.28. 21:00 I csorbazs

Élet a panelben

Ebben a bejegyzésben egy igen megosztó témát vizsgálunk meg több oldalról, ez pedig nem más, mint a panellakások kérdése. Vannak akik esküdnek rá, és vannak, akik semmi áron nem költöznének ilyen ingatlanba. Jöjjenek, a pro és kontra érveket!

Panelben lakni külön életérzést jelent. Az azonban, hogy ki szereti és ki nem, már egyéni ízlés és legfőképp pénztárca kérdése. A panelházak előre legyártott vasbeton elemekből épülnek, mely egy viszonylag gyors és költségkímélő eljárási mód.

Miért ne válasszunk panelt?

Egyáltalán nem ajánljuk a ezeket a lakásokat olyan embereknek, aki nehezen viselik a "lakótelep" életérzést. A beton anyag intenzív jelenléte, a környezet, a sok-sok lakás egy épületen belül (az, hogy minden áthallatszik a szomszédból) speciális hangulatot idéz elő, amit valaki vagy meg tud szokni, esetleg szeretni, vagy pedig nem. Ezeknél azonban van egy sokkal racionálisabb ellenérv is, méghozzá az, hogy a panelek rezsiköltsége jóval magasabb.

Miért válasszunk panelt?

A negatívumok mellett természetesen vannak pozitívumai is ezeknek az ingatlanoknak. Ilyen például, hogy a legtöbb esetben kényelmes elrendezésűek, világosak, gyakran még panorámásak is, a nyári meleg ellen pedig manapság már számos eszközzel védekezhetünk. A lakókörnyezet jellegéből adódóan jó tömegközlekedéssel rendelkeznek, a közelben pedig biztosan találunk iskolát, óvodát, boltot stb. Jellemzően a panellakások jól összehasonlíthatóak, és ha jól árazzák be őket, hamar új gazdára lelhetnek.  

Most pedig lássuk, milyen eladó panellakásokat találtunk az Otthontérképen!

 

Felújított lakás a negyediken

Budapest XVII. kerületében található ez a negyedik emeleti, 40 nm-es panellakás, mely remek választás lehet párok és kisgyermekes családok részére. Az eladó ingatlant az előző lakók teljesen felújították és minden helyiségbe redőnyt szereltek fel. A lépcsőházat rendszeresen karbantartják, a ház mellett pedig egy lezárt kert terül el, ahol a gyerekek nyugodtan tudnak játszani.

További képekért kattints a fotóra!

budapest_viii_kerulet_elado_ingatlan.jpg

 

Fiatalos panel Újpesten

36 nm alapterületű ez a kilencedik emeleti másfél szobás ingatlan, mely a modern stílus jegyeit viseli magán. A kislakás kifejezetten fiatalos hangulatú, amerikai konyhás kialakítása pedig a lakás elosztásának szempontjából roppant előnyös. A gépekkel felszerelt otthon lakóit biztonsági ajtó védi az illetéktelen behatolóktól.

További képekért kattints a fotóra!

ujpest_elado_lakas.jpg

 

Parkosított környezet és jó közlekedés

A XIV. kerületben, a Gvadányi utcában kínálják eladásra ezt a világos és barátságos, másfél szobás panellakást. A 46 nm-es ingatlanba műanyag nyílászárókat építettek be, a szobákban parketta, a többi helyiségben pedig járólap található. A beépített gardróbnak köszönhetően a tárolás sokkal egyszerűbbé válik a kislakásban.

További képekért kattints a fotóra! 

xiv_kerulet_elado_lakas.jpg

 

Óbudai családi fészek

A Kiscelli úton eladó ez a háromszobásfelújított és berendezett ingatlan, mely a város egy csendes, zöldövezeti területén helyezkedik el. A kilencedik emeleti, 66 nm alapterületű lakótérhez egy 3 nm-es loggia is tartozik. Az épület átlagos külső állapotú, és természetesen lifttel felszerelt.

További képekért kattints a fotóra!

iii_kerulet_elado_panel.jpg

 

12 bank lakáshitele egy helyen! Lakáshitel kalkulátor (x)

 

Címkék: budapest panel eladó lakás kislakás 1 ingatlan válogatás tippek vásárlás