8 tipp a tökéletes lakáshirdetéses fotókhoz
2015.04.25. 16:00 I fokvarid

8 tipp a tökéletes lakáshirdetéses fotókhoz

Hirdetni manapság pofon egyszerű. Csak csinálsz pár fotót, összeszeded a lakásod paramétereit és feldobod egy hirdető oldalra, aztán hátra dőlsz és várod a vásárlókat. Amilyen könnyűnek látszik, pont úgy el is lehet rontani, például ha rosszul fotózol. Íme pár tanács, hogy fotózd be az otthonod a gyors értékesítéshez.

Ideje elfogadni, hogy a hirdetéseknél a képek nagyon fontosak. Ez az adja az első benyomást a lakásról, meghozza a kedvet az érdeklődéshez, mint egy jó főzőműsör az evéshez. Nem akarok belemenni a pszichológiai folyamatokba, hogy milyen dolgok játszódhatnak le a képek végig kattintása után a kíváncsiskodókban. Kell a jó kép és kész. Összeszedtünk pár igen hasznos tanácsot, hogy milyen képeket tölts fel. Nem baj, ha valaki nem egy profi fotós, elég mindent a szép érzékre bízni és betartani a tippeket.

1. A sok kép hatalma

Először is ha már fotózol, akkor csinálj jó pár képet. Minél több annál jobban elképzelhető a lakás. Mutass be sok szobát. Egy-két kép a kertről, vagy egy plusz panoráma fotó az ablakból, csak vonzóbbá teszi a hirdetést.

További fotókért kattints a képre!

elado_haz_pokaszepetk_otthonterkep.jpg

 

2. Rend a lelke mindennek

Te felhívnál egy olyan hirdetést bízva benne, hogy megtalálod álmaid otthonát, ha előtte a képeken mindenhonnan lógó szennyest, mosatlan edényeket meg kacatos nappalit láttál? Szerintem nem. Semmibe nem kerül, rendet rakni, eldugni a személyes apróságokat. A szép tisztaságban jobban kijön a lakásban rejlő fantázia, a vevőnek könnyebb elképzelni a saját életét a falak között.

3. A technika ördöge

Ma már mindenen van egy kamera, amivel gyorsan lehet képeket készíteni. Viszont a minőség nem elhanyagolható. Soha nem teszünk fel pixeles, homályos elmosódott fotót a hirdetésben, mert abból ugye nem látszik semmi. Nem kell teleobjektíves szuper gép, csinálhatjuk ezt okos telefonnal, csak figyeljünk a minőségre. Az utómunka jöhet, de nem kell szét instázni.

További fotókért kattints a képre!

elado_haz_erd_mazolo_utca_otthonterkep.jpg

 

4. A fényeknek országa

Időzítsük a fotók elkészítését egy olyan időpontba, amikor bőven van fény a lakásunkba. A sötétben lámpa mellett készült képek komorak, nem adják vissza a teret, és nem olyan vonzóak, mint egy napsütéses élettel teli kép. Érdemes kihagyni a trükközést a vakuval, mert a képminőség is csak romolhat. Persze fontos a másik véglet is, ha betűz a nap, akkor ne szemből fotózd az erkélyajtót, mert a képen csak egy hosszú alagút lesz vakító fénnyel a végén.

5. A négyszögletű kerek erdő

Az a jó, ha a teret fotózzuk jó szögből. Így igazán érzékeltetni lehet, hogy a nappali nagy, a konyha tágas, a gyerekszoba meg kisebb, de nem egy egérlyuk! El kell felejteni a közeli zoomokat, törekedni érdemes rá, hogy a bútorok egészben látszódjanak. Így könnyebb képről érzékelni, hogy mégis milyen a téreloszlása a lakásnak.

A többi képért kattints a fotóra!

elado_haz_zsambek_otthonterkep.jpg

 

6. Azok az apró részletek

Bármennyire is szép a kis virág az asztalon, nem kell külön lefotózni. A WC-t is felesleges közelről feltenni a hirdetésbe. A részletek nem segítenek első körben, csak foglalják a helyet. Majd ha valakit érdekel a lakás, akkor elmegy és megnézi, hogy milyen a konyhabútor fogantyúja. Ráadásul, ami nekünk fontos vagy tetsző részlet otthonunkban, másnak lehet pont idegesítő.

7. Családom és egyéb állatfajták

A hirdetésben a lakás a lényeg. Rontja az esélyeket, ha indokolatlan szelfikkel mutatjuk meg a fürdőszobát, ha a nappaliban kötöget a nagyi, vagy egy egész állatkert kucorog az ágyszélén. Cuki persze, meg emberi, de ilyen képek mehetnek a Facebookra, nem egy lakáshirdetésbe.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_mester_utca_otthonterkep.JPG

 

8. „Hüpp-hüpp-hüpp-barba-trükk”

Nem csalás nem ámítás, ha kicsit felturbózzuk a lakást a fotózás előtt. Nem kell hatalmas költségekbe vernünk magunkat, de egy szép törölköző a fürdőben, elegánsan megterített asztal vagy egy-két apróság ami stílusosabbá, otthonosabbá varázsolja a tereket a képek hangulatán is meg fog látszani. Nincs is vonzóbb egy állandóan csinosítgatott otthonnál.

További képekért kattints a fotóra!

elado_haz_szigetszentmarton_otthonterkep.jpg

 

+1. Az Ellenőrzés

Ha már minden fotónk megvan, ne felejtsük el a végén kiválogatni őket, és nem random bedobálni a képfeltöltőbe. A legjobb képek meg fogják hozni a sikert. Ha rosszak a képek vagy kevés akkor érdemes még egy kis munkát beletenni és csinálni még. 

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_egressy_ut_otthonterkep.jpg

 

További bomba hirdetések az Otthontérképen!

Címkék: budapest hirdetés fotózás otthontérkép 1 ingatlan válogatás