Sokmilliós otthonok az ország északi részéről
2015.04.23. 13:30 I csorbazs

Sokmilliós otthonok az ország északi részéről

Magyarország legdrágább eladó otthonait régiós bontásban bemutató sorozatunk következő állomásaként az északi területek kerülnek középpontba. Ebben a bejegyzésben Észak-Magyarországot és Észak-Alföldet térképezzük fel lakhatási szempontból, majd megmutatjuk nektek, hogy melyek a legdrágább ingatlanok errefelé.

Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiók területe az ország alapterületének nagyjából 33%-át teszi ki. Előbbihez Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye, utóbbihoz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykunk-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tartozik.

Népességszám szempontjából körülbelül az ország 27%-a él ezeken a területeken. Észak-Magyarország régióban 2001. és 2011. között minden megyében csökkent a lakosok száma. Nógrádban 8,1%-kal, Borsodban 7,8%-kal, Hevesben pedig 5,2%-kal. Ehhez képest, Észak-Alföldön a legdrasztikusabb népességszám csökkenés 7,1% volt, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ezt követte Szabolcs 3,9%-kal. Hajdú-Bihar ebben a tekintetben magasan az élen járt, ugyanis, itt csupán a lakosok kicsivel több mint 1%-a döntött úgy, hogy elhagyja a megyét.   

Teljes térképért kattints a fotóra!

esza-magyarorszag_es_eszak-alfold_nepesseg.jpg

 

Az eladott lakások átlagos négyzetméterára egyhangú képet fest, hiszen szinte mindenütt csökkentek a lakásárak az elmúlt évben. Észak-Alföldön -4% és -2% között mozgott az árváltozás, Észak-Magyarország viszont sokkal szélsőségesebb: míg Jász-Nagykun-Szolnokban 15%-os volt az értékesítési ár csökkenése, addig Hajdú-Biharban 1%-os volt a növekedés.

 

esza-magyarorszag_es_eszak-alfold_ertekesitesi_ar.jpg

A szóban forgó három megye közül Nógrádban juthatunk a legolcsóbban ingatlanhoz, itt ugyanis átlagosan 68.311 Ft/nm áron vásárolhatunk új otthont. A két régióban Hajdú-Bihar megye a legmagasabb árfekvésű, ahol csaknem 140 ezer Ft-ba kerül a lakások négyzetmétere.

Az tények után, lássuk, melyek a legmagasabb árú eladó ingatlanok ezekben a megyékben!

 

Egy villa Miskolctapolcán

1360 nm-es telken áll ez az igazán impozáns családi villa, melyet öntözőrendszerrel ellátott, parkosított udvar övez. A 2010-ben felújított ingatlan 470 nm alapterületű, lakóterében a tágas, kandallóval felszerelt nappalin kívül, öt darab, gardróbos szoba kapott helyet. A villa wellness-részlegén jakuzzi és szauna várja a pihenni vágyó lakókat.

További képekért kattints a fotóra!

miskolctapolca_elado_villa.jpg

 

Erdőszéli családi birodalom

Nógrád megyében. Kozárdon, egy erdő szélén helyezkedik el ez a családi otthon, egy 2000 nm-es területen. A tégla építésű, 254 nm alapterületű eladó ingatlanban három szint és négy szoba került kialakításra. A hatalmas birtokon belül fűthető medence, kemence, borospince, istálló és szénatároló is megtalálható.

További képekért kattints a fotóra!

kozard_elado_ingatlan.jpg

 

Nemesi kúria Noszvajon

Az ősi hagyományoknak megfelelően épült fel 2003-ban ez a hatszobás családi ház Noszvajon. A munkálatok során kizárólag minőségi alapanyagokat használtak fel, így például olasz, kézzel festett járólapokat és vörösfenyő gerendás födémeket láthatunk az épületben. Az egyedi ingatlant geotermikus energia fűti és a meleg vizet is ez szolgáltatja.

További képekért kattints a fotóra! 

noszvaj_elado_ingatlan.jpg

 

Fényárban úszó nappali

Szolnokon eladó a képen látható családi ház, mely a maga 230 négyzetméterével és öt szobájával kiváló választás lehet akár nagyobb családok számára is. Az ingatlan kifejezetten napfényes, így kellemes, barátságos hangulatot áraszt. A leendő lakók autóikat egy 31 nm-es, dupla garázsban tárolhatják.

További képekért kattints a fotóra!

szolnok_elado_ingatlan.jpg

 

Panorámás ingatlan a kertvárosban

Nyíregyházán, csendes, kertvárosias környezetben áll ez a tégla építésű, igényesen kialakított ingatlan. Az ötszobás felújított otthonban korszerű fűtési rendszert alakítottak ki, melynek köszönhetően fenntartási költsége meglehetősen alacsony. Az udvaron fűthető medencében hűsölhetünk, a nyáresti összejöveteleket pedig egy fedett, konyhával felszerelt filagóriában rendezhetjük meg.

További képekért kattints a fotóra!

nyiregyhaza_elado_ingatlan.jpg

 

Otthonos házikó Debrecenben

Eladásra kínálják egy debreceni lakóparkban ezt a kellemes és kényelmes családi házat. Az ingatlanban amerikai konyhás nappali, különnyíló hálószobák és egy dupla garázs kapott helyet. Az rendezett udvart egy faház, egy grillező és egy medence díszíti.

További képekért kattints a fotóra! 

debrecen_elado_csaladi_haz.jpg

 

500 000 lakáskereső, ingyenes hirdetés az első számú térképes ingatlanportálon (x) 

Címkék: villa medence vidék népesség családi ház régió eladó ingatlan kúria 1 ingatlan válogatás értékesítési ár