Lélegzetelállító loft lakás temérdek extrával
2015.04.14. 10:51 I csorbazs

Lélegzetelállító loft lakás temérdek extrával

Egy igencsak érdekes, itthon még ritkaságnak számító stílust mutatunk be nektek ebben a bejegyzésben. A loft lényegében a lakótér újradefiniálása, melyre egy külön életstílus épül fel. Lássuk, mit kell tudni ezekről a lakásokról, és milyen izgalmas, eladó loftot találtunk nektek az Otthontérképen!

A loft stílus gyökerei egészen a XIX. századig nyúlnak vissza és természetesen a bohém, kreatív, lázadó művészekhez fűződik. Leginkább festők és szobrászok választottak lakhelyül ilyen épületeket, hiszen munkájukhoz kellett a nagy tér, de tisztességes alkotók lévén, egy külön műtermet nem engedhettek meg maguknak. A XX. század második felében, Amerikában kezdett igazán terjedni ez az irányzat, szintén az anyagi megfontolásoknak köszönhetően.

Az igaz loft lakásokat elhagyatott gyárépületben, ipari épületben alakítják ki. Ennek megfelelően terei roppant tágasak, egybenyílóak, egy hatalmas összefüggő helyiséget alkotva. Egy ilyen típusú ingatlanban nem meglepő, ha szabadon futnak a csövek a falban, vagy, ha nyers betonnal találkozunk mindenütt. A loft egyébként a betonon kívül, nagyon sok fa- és kőanyagot, üveget, krómot és rozsdamentes acélt használ.

A klasszikus iskola követői szerint loft lakás csak az lehet, ami 120 négyzetméternél nagyobb alapterületű, elhagyatott ipari épületben áll és a fent említett stílusjegyeket magán viseli. Van azonban egy új keletű felfogás is, mely sokkal lazábban kezeli ezt a meghatározást, vagyis leginkább az egylégterűségére helyezi a hangsúlyt.

Most egy klasszikus loft lakást mutatunk be nektek!  

 

Kívülről gyár, belülről design

Piliscsabán, egy 1170 nm-es telken áll ez a 2011-es építésű, 273 nm alapterületű eladó ház. Mivel az épület egy lakóparkban áll, így feltehetően eredetileg nem gyárépületként funkcionált, ennek ellenére mind kívülről, mind pedig belülről visszaadja az elengedhetetlen ipari hangulatot. A kétszintes ingatlan javarészt már elkészült, néhány apró munka vár még a leendő tulajdonosra.

További képekért kattints a fotóra!

loft_lakas_piliscsaba_epulet.jpg

 

Hatalmas légtér nagy üvegfelületekkel

A lakás földszintjén egy hatalmas, 68 nm-es, összefüggő helyiség terül el, mely a nappalit, a konyhát és az étkezőt foglalja magába. Ezen a szinten található még egy háló, egy fürdőszoba és egy háztartási helyiség is. A nappalihoz tartozó jakuzzi és szauna jelenleg még kialakításra vár. Az új építésű ingatlan emeltén 2 szoba, 2 fürdőszoba és egy 70 nm-es terasz kapott helyet. 

További képekért kattints a fotóra!

loft_lakas_piliscsaba_belso_ter.jpg

 

Egy loftban minden furcsaság elfér

A loft lakásokban gyakran találni furcsa és különleges megoldásokat, dekorációkat. Ez a jellemvonás itt is megmutatkozik, így például az egyik falat egy fél motorbicikli, a másikat pedig Pókember képe díszíti. Az eladó ingatlan egyébként megújuló energiákat hasznosító gépészettel épült, így, ha nem is egy tökéletes passzívház, de megközelíti annak elvárásait.

További képekért kattints a fotóra!

loft_lakas_piliscsaba.jpg

 

Garázs a lakásban

Az épülethez egy négyállásos garázs jár, mely, a képen látható módon "összefonódik" a nappalival, mindössze egy hő-és hangszigetelt üvegfal választja el őket. A garázshoz, természetesen, automata kapu tartozik, a lakók biztonságáról pedig ujjlenyomat leolvasó beléptető rendszer gondoskodik.   

További képekért kattints a fotóra!

loft_lakas_piliscsaba_garazs.jpg

Címkék: design exkluzív terasz különleges loft új építésű 1 érdekes lakás