Ötszázmilliós villa a Balaton partján
2015.02.18. 19:41 I csorbazs

Ötszázmilliós villa a Balaton partján

Balatongyörök, a Balaton északi partján fekszik, mely – a többi Balaton-parti településhez hasonlóan- leginkább a nyári hónapokban telik meg élettel. A falu nevezetessége a Szépkilátó, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Badacsonyra és a déli oldalra is. A következőkben egy különleges balatongyöröki eladó ingatlant mutatunk be nektek.

Balatongyörök népessége 2001 és 2011 között markáns növekedést mutatott, míg 2001-ben 796 ember lakott itt, addig 10 évvel később már 1022. A népességszám növekedése nem ritka ezen a környéken, hiszen a szomszédos Vonyarcvashegy és Gyenesdiás is hasonló fejlődést mutat.

balatongyorok_nepessegszam.jpg

 

A Keszthelytől alig 10 km-re fekvő falucska tökéletes választás abban az esetben, ha valaki nyaralót szeretne vásárolni, de akkor is, ha a mindennapi életvitelhez keres magának otthont. Az eladott lakások átlagos négyzetméter ára errefelé 132 ezer Ft/nm, ami jóval alacsonyabb, mint a Hévízi kistérség átlagára, mely 174 ezer Ft/nm.

A kiválasztott balatongyöröki ingatlan 9620 nm alapterületű parkosított telken található, a 71-es út hegyoldal felőli oldalán. A hatalmas területen több épület is helyet kapott: egy 325 nm-es kúria, egy 150 nm-es melléképület és egy 80 nm-es kisház.

Meseszép kilátás a Balatonra

Maga az épület Szentkirályi villa néven épült meg annak idején. Feltehetően akkoriban is a gyönyörű panoráma volt az, ami a tulajdonosokat vonzotta és maradásra késztette. Az ingatlan közelében található egy golfklub is, mely igencsak hangulatos és közkedvelt. Ennek oka, hogy a pálya közvetlen balatoni panorámával rendelkezik, így a játékosok zavartalanul gyönyörködhetnek a tó szépségében.

További képekért kattints a fotóra!

balatongyorork_elado_ingatlan_panorama.jpg

 

Borospince a ház urának

Az ingatlan számos extra igényt kielégít, ilyen például az udvaron elterülő medence, mely hűsítő habjaival ad enyhülést a nagy melegben, és a borospince is, mely a melléképületben található. Az lakóépület igényes bútorokkal berendezett és egy négyállásos garázs is tartozik hozzá.

További képekért kattints a fotóra!

balatongyorork_elado_csaladi_haz.jpg

 

 

Ásványvíz fakad az udvaron

Az eladó balatongyöröki ingatlan különlegessége az udvaron található kút, mely napi 50 köbméter alacsony deutériumtartalmú ásványvíz kivételére engedélyezett. Az kinyert víz a megszerzett ÁNTSZ engedéllyel természetes ásványvízként forgalmazható.

További képekért kattints a fotóra! 

balatongyorok_elado_ingatlan.jpg

 

Címkék: balaton ház luxus eladó ház 1 érdekes lakás