Szépséges otthonok a „Kultúra Városából”
2015.01.05. 19:51 I csorbazs

Szépséges otthonok a „Kultúra Városából”

Pécs az ország délnyugati részén fekszik, a Mecsek lábánál. A mediterrán hangulatot idéző város Magyarország egyik különleges gyöngyszeme, ami a mai napig temérdek turistát, egyetemistát és művészetkedvelőt vonz.

A csaknem 150 000 fős település rengeteg pozitív jelzővel leírható, melyek közül a sokszínű lehet a legtalálóbb. Több nemzetiség is lakja a várost, számos olyan emlékkel találkozhatunk itt, melyek meghatározóak voltak a történelem során, nem beszélve arról, hogy kulturális életében is igencsak aktívnak bizonyul. Utóbbit igazolja az is, hogy Pécset a "Kultúra Városaként" szokták emlegetni, sőt 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosának választották.

Azt már tudjuk, hogy egy izgalmas és pezsgő várossal van dolgunk, lássuk, mi a helyzet a lakhatás szempontjából!

Az eladott lakások átlagos négyzetméterára a kistérségben 128 ezer forint. Ez ugyan kissé magasabb, mint a megyei átlag (120 ezer Ft/nm), ám országos viszonylatban teljesen elfogadható.

Ha ránézünk Baranya megye népességszám változását mutató térképre, szembetűnhet, hogy egyedül Pécs városa színeződik sárgára. Ez annyit jelent, hogy itt volt a legkisebb a népességszám csökkenés az egész megyében, csupán 1%.

További információkért kattints a térképre!

pecs_nepessegszam.jpg

 

A következőkben bemutatjuk, melyek a legszebb eladó ingatlanok Pécsett!

 

Fűthető medence és csodálatos kert

Egy luxusvillát mutatunk most be nektek, mely Pécs egyik legszebb részén, a Donátusban helyezkedik el. A 350 nm-es, 6 szobás ház alsó szintjén fűthető medence, mosókonyha, szauna és szolárium is helyet kapott. Az épületet egy precízen megtervezett és gondosan ápolt kert övezi, mely már első pillantásra is figyelmet vív ki magának.

További képekért kattints a fotóra!

pecs_kert.jpg

 

Lélegzetelállító panoráma és télikert

2003-ban épült rusztikus és mediterrán stílusban ez a 160 nm-es családi ház. Az épület burkolataiban és berendezéseiben antik és a modern jegyek is megjelennek, a tágas terek és a hatalmas ablakok pedig különleges térélményt biztosítanak. A házban télikert is található, melyen keresztül eljuthatunk a mediterrán belsőkertbe. Itt még a nappaliból is élvezheti a mecseki panorámát! 

További képekért kattints a fotóra!

pecs_panoramas_haz.jpg

 

Polgári villa a Mecsek oldalában

Egy 19. századi polgári villát tárunk elétek, mely az egész környéken egyedülállónak számít. A tulajdonosok fontosnak tartották a régi és az új elemek összhangját, így e két irányvonal között egyensúlyozva teremtettek harmóniát. Így kapott helyett egymás mellett a wellness-részleg és az eredeti, 19. századi ajtók, az étellift és a kaputelefon – és riasztórendszer.

További képekért kattints a fotóra!

pecs_villa.jpg

  

Egy igazi mediterrán villa

Ez a hatalmas, 543 nm-es luxus mediterrán villa egy 1,7 hektáros területen helyezkedik el. A házat 2001-ben építették, 8 szoba, egy déli fekvésű terasz és egy teremgarázs kapott benne helyet. A kovácsoltvas kerítéssel körülvett villa remek választás nagycsaládok és olyanok számára, akik vállalkozásuk bázisát otthonukban szeretnék kialakítani.

További képekért kattints a fotóra!

pecs_mediterran_villa.jpg