Hol marad a legtöbb pénz a zsebekben?
2014.11.29. 15:56 I csorbazs

Hol marad a legtöbb pénz a zsebekben?

A GFK Hungária novemberben hozta nyilvánosságra kutatási eredményeit arra vonatkozóan, hogy miként alakul a magyarországi régiókban a lakosok vásárlóereje.

Mit is jelent a vásárlóerő? A vásárlóerő azt az egy főre eső jövedelmet jelenti, ami az adózás után – elméletileg - megmarad, és tulajdonosa szabadon rendelkezhet felette. Az európai átlag szerint, éves szinten több mint 13 ezer euró az elméletileg elkölthető jövedelemünk. A 42 ország rangsorában Magyarország a 31. helyet foglalja el évi csaknem 5000 euróval.

A kutatás a magyarországi régiókra is kiterjedt. Az alábbiakban olyan települések ingatlanait mutatjuk be, ahol a legmagasabb a vásárlóerő, vagyis, ahol a legtöbb pénzzel gazdálkodhatnak a lakók - elméletileg.

 

Telki – A leggazdagabb magyar település

Vásárlóerő szempontjából Telki tört az élre. A község remek adottságokkal rendelkezik, közel Budapesthez és a természethez egyaránt. Az itt található luxuslakás több mint 500 nm alapterületű, belső medencés, minimál stílusban épült. Számos extra dologgal felszerelt, ilyen például az elektromos redőny, a napkollektor, a trópusi parketta, a szauna, a biokályha és az ujjlenyomat olvasós ajtó. Utóbbin cseppet sem kell meglepődni, hiszen mégiscsak Magyarország leggazdagabb településén járunk! 

További képekért kattintson a képre!

OTL1.bmp

 

 

A második helyezett, Paks

Meglepő vagy sem - a Napi.hu cikke alapján - a rangsorban második helyen Paks végzett. Pakstól csupán 40km-re fekszik Sárbogárd, ahol egy általunk kedvelt, vidám ingatlan található. Az egész ház olyan, mint egy kis nyugalomsziget! A fa építmény egy tó partján, az erdő szélén helyezkedik el, stéggel, 6 hálószobával, 2 fürdőszobával és egy fedett tetőterasszal. Ki tudna ellenállni ennek a környezetnek?

 

További képekért kattintson a képre!

OTL2.bmp

 

 

Különlegesség Üröm belvárosában

Dobogós helyezést ért el a vásárlóerőt összemérő versenyben Üröm is. A település Budapest közelében helyezkedik el, remek közlekedéssel és lélegzetelállító környezettel, kilátással. Itt aztán tényleg nem lehet kérdés, hova menjen kirándulni a család! A bemutatott ingatlan Üröm védett övezetébe tartozik, így az építés során ügyeltek arra, hogy a stílusjegyek passzoljanak a környezethez. A ház belső terét a leendő tulajdonos kedvére alakíthatja!

További képekért kattintson a képre!

OTL3.bmp

 

 

Újabb versenyző Budapest vonzáskörzetében

Gondolom nem meglepő, hogy az 5 település, ahol a legnagyobb vásárlóerővel bíró emberek laknak, nagyrészt Budapest környékén helyezkednek el. Ilyen Budajenő is, ami a negyedik helyet vívta ki a sorban. Az itt bemutatott, 180 nm-es álomotthon számos előnnyel bír, így például fedett terasz, grillező, kandalló, központi porszívó, mennyezeti hűtés és szauna. A panorámás ház hatalmas előnye az alacsony rezsiköltség.

 

További képekért kattintson a képre!

OTL4.bmp

 

 

A balatoni befutó, Csopak

4000 nm-es birtokon helyezkedik el ez a csopaki panorámás extra felszereltséggel bíró ingatlan. Az építkezés során kiemelt szempont volt a kényelem és a kényeztetés, így medence, gőzkabin, klíma, elektromos ajtó és kapu, kandalló és borospince is található az épületben. A nyugodt környezet és a csodálatos kilátás miatt remek választás azok számára, akik szeretnének kicsit elvonulni a világ zajától.

További képekért kattintson a képre!

OTL5.bmp