Híres zenészek extravagáns otthonai
2014.11.25. 10:59 I fokvarid

Híres zenészek extravagáns otthonai

Bizonyára mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen otthonokban élhetnek kedvenc zenészeink, énekeseink. Vajon fényűzően élnek-e, vagy inkább az egyszerűséget kedvelik, régi vagy új építésű házban laknak, klasszikus vagy modern bútoraik vannak? Az Ingatlantájoló összeállításában most néhány világhírű zenész otthonát mutatja most be.

Lionel Richie 

Lionel Richie Beverly Hillsben, Californiában lakik egy az itáliai reneszánszt idéző házban, melyet 1929-ben építtetett Carrie Guggenheim. A kertet ciprus és magnólia fákkal, valamint Iceberg rózsákkal beültetett mészkő teraszok alkotják. Az énekes díjai egy tölgyfa könyvespolcon láthatóak a ház könyvtárában, ahol két olasz, aranyozott rokokó szék és egy bársony kanapé adja meg az otthon melegét. Az énekes-dalszerző utazásaiból merített ihletet a ház dekorációjához. A szinte állandóan úton lévő énekes számára ez az otthon ad lehetőséget a visszavonulásra. Elmondása szerint, ha valaki megkérdezi tőle, hogy hová megy vakációra, ő csak ennyit válaszol: „Haza megyek.”

lionel richie.jpg

Sting 

A világhírű énekes Londonban, egy XVIII. századi házban él, feleségével, Trudie Stylerrel. Nappalijukban a kandalló felett Picasso egyik műve látható, míg a falakon Matisse nyomatok foglalnak helyet, és két Yves Klein dohányzó asztal visz élénk színeket a helyiségbe. A kertből is látható az a hatalmas tetőablak, mely megvilágítja a nappalinak, az étkezőnek és a konyhának helyet adó alsó szintet, míg a nappali hatalmas terasz ajtói a kertre nyújtanak kilátást. A tervező elmondása szerint, az alsó szint tervezésekor az volt a cél, hogy tágas tereket hozzanak létre és közvetlen kapcsolatot teremtsenek a kerttel.

sting.jpg

Tina Turner

Tina Turner a francia riviérán található mediterrán villájába menekül, ha kikapcsolódásra van szüksége. Elmondása szerint ez a hely nagyon harmonikus és gyógyítja a lelket. A villához tartozó, magasan a tenger fölött kialakított medencés teraszt egy klasszikus templom romjai ihlették. 

tina turner.jpg

 Ozzy Osbourne 

Sharon és Ozzy Osbourne Californiában élnek egy hidden hills-i lakóparkban. A hallban bőr Porter karosszékek és egy XIX. századbeli francia asztal fogadják a látogatót, melyen egy Marc Quinn bronzszobor látható. Ozzy arany és platina lemezei pedig a stúdióhoz vezető lépcsőfeljárót díszítik. A tervező véleménye szerint a design híven tükrözi a házaspár laza, de mégis fényűző stílusát egy csepp rockkal fűszerezve.

ozzy.jpg

Adam Levine

A Maroon 5 frontembere egy felújított, ’40-es években épült ranchon lakik magasan Hollywood Hillsben. Otthona híven tükrözi személyiségét és ízlését, véleménye szerint a lakberendezés olyan, mint a zeneszerzés, ahol minden részletet meg kell tervezni ahhoz, hogy a végén az egészet egyedül a sajátodnak érezd. 

adam levine.jpg

Címkék: lakás hollywood luxuslakás