Észak vs. Dél! – Szezonvégi nyaralóvadászat a Balatonnál
2014.08.18. 21:44 I otthonterkep

Észak vs. Dél! – Szezonvégi nyaralóvadászat a Balatonnál

A Balaton a magyar nyár ékköve. A nyár Balaton nélkül olyan, mint a foci labda nélkül vagy a lecsó paprika nélkül. Mindannyiunk vágya egy Balaton-parti ház, kisebb-nagyobb, kinek mi tetszik. Azonban jelentősen megosztja a Balaton szerelmeseit az a kérdés, hogy az északi vagy a déli part-e az igazi.

 

Az északot kedvelők általában a Riviéra-hangulatot, a dimbes-dombos kis falvakat, a Balaton-felvidék túraútvonalait, a „magyar Provence” levendulaföldjeit, na és persze a kellően mély vizet szokták felhozni érvként. Délen viszont a gyönyörű panorámával kérkednek és, ugyebár, itt van a legtöbb buli, fesztivál, lehet pörögni és még a vízbe se fulladunk bele egy átmulatott éjszaka utáni fürdőzés során.

 

Bár sok jó megoldás létezhet nyaralóvásárláskor, szerintünk érdemes először egy kisebb part menti faluban keresgélnünk, ha saját üdülőt szeretnénk, hiszen jól felszerelt, gyönyörű házakat találhatunk most, minden árkategóriában, melyek közül több is akár befektetésként is jól szolgálhat.

 

Lássunk néhány konkrét lehetőséget! Aki pedig kedvet kapott, az maga is szemezgethet ízlésének és pénztárcájának megfelelően.

 

Észak 1. – Paloznak, 100nm, 4 szoba, 47,9 millió forint

 

Gyönyörű panorámával (Tihany, Füredi-öböl, szemben a völgyhíd), szőlő- és gyümölcsültetvényhez közel, nagy kerttel, ráadásul nagyobb társaság elszállásolására is alkalmas berendezéssel.

 

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

paloznak_1.jpg

Észak 2. – Ábrahámhegy, 275 nm, 6 szoba, 49,9 millió forint.

Saját medencével, nagy kerttel, rusztikus stílusban várja vissza minden májusban a családot ez a kis vityilló. Sütögetés, szülinapi zsúr, „elmentek az ősök” medencés buli, egyszerű tespedés hetekig – egyszerűen multifunkcionális.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

ábrahámhegy_1.jpg

Észak 3. – Balatongyörök, 150 nm, 4 szoba, 45 millió forint

Balatongyörök Zala megye legkeletibb települése, ami egy kellően meredek hegyoldalra épült, így garantált a szuper panoráma: Badacsony, Szigliget, Fonyód, szemben Balatonmáriafürdő. Keszthely egy köpésre van. A ház szintén jól felszerelt, az erkélyen nagyszerű nyáresti vacsorákat, beszélgetéseket, tóélmény-gyönyörködéseket kívánunk a boldog tulajdonosnak.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

györök_1.jpg

Dél 1. - Balatonmáriafürdő, 180 nm, 3 szoba, 34,9 millió forint

 

A parthoz közel, szép csempék és járólapok. Gyönyörű hátsó kert és filagória. Hatalmas ház Máriafürdőn, a Balaton dél-nyugati szegletében, ahol a környezeten egyre inkább érezhető a Kisbalaton, azaz a lápos élővilág közelsége.

 

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

filagória.jpg

Dél 2. - Balatonfenyves, 136 nm, 5 szoba, 41 millió forint

Pár méterre a parttól a csendes kis Balatonfenyvesen. Nemrég festett ház, szintén kerttel, terasszal. Az öt szoba jelentősen megnöveli lehetőségeinket a programok és a társaság terén.


Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!


fenyves.jpg


Dél 3. - Zamárdi, 90 nm, 9 szoba (ami azért persze erősen gyanús), 49 millió forint

 

Szupermodern bútorokkal, hátsó kerttel, terasszal, lugassal. A 9 szoba vélhetően 9 helyiséget takar a házban, ahogy az a leírásból ki is derül (amerikai konyhás nappali, 4 hálószoba (fülke), 2-2 fürdő és wc). A félmillió feletti négyzetméterárával olcsónak semmiképpen sem tudnánk nevezni, de nekünk tetszik stílusa.


Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

zamárdi.jpg

 

 

Címkék: balaton ház észak eladó part dél üdülő nyaraló