Egy budapesti lakás, amit már a képek miatt megkívánsz!
2014.05.22. 14:48 I otthonterkep

Egy budapesti lakás, amit már a képek miatt megkívánsz!


Sok fontos küldetést fogalmaztunk meg magunknak, amikor elindítottuk az Otthontérképet. A lakáskeresés egy újfajta szemlélete, a hiteles és hasznos adatok közkincsé tétele mellett az egyik legfontosabb célunknak azt tartjuk, hogy segítsük az eladókat a minél esztétikusabb (így jobban értékesíthető) lakáshirdetések megalkotására.

Mi az ami a legnagyobb benyomást teszi a lakáskeresőkre, amikor végigbogarásszák a számukra megfelelőnek tűnő hirdetéseket?

A képek. (természetesen)

Éppen ezért választottunk ki találomra egy olyan ingatlant a kínálatunkból, amit szerintünk megfelelő minőségű képekkel töltött fel a hirdetője.

Néhány apró trükk ahhoz, hogy több százezer forintos fényképezőgép nélkül is vonzó fotókat készíthessünk:

Tegyünk rendet! - A képeken is jól látható, hogy nincs sterilre kipucolva a lakás, amitől persze hangulattalan lenne, hanem inkább a meglévő bútorok és kiegészítők elrendezésére van fektetve a hangsúly

- Nappal fotózzunk! - De nem ám csak nappal, hanem lehetőleg napsütésben is. Továbbá, ha van rá mód, akkor inkább tavasz és ősz között, ne pedig télen. De ez már tényleg a finomhangolás része.

- Használjunk minél jobb kamerát! - Ha nekünk esetleg nincs jó fényképezőgépünk kérjünk kölcsön rokontól, szomszédtól, hiszen mégis csak egy sok millió forintos terméket igyekszünk eladni, melynek értékesítésnél akár százezreket is jelenthet, ha a képek alapján több érdeklődőt tudunk megnyerni.

A fényképezéshez tartozik még, hogy minél jobb mnőségű és lehetőleg éles képeket készítsünk!

Ha ezt a munkát az ügynökre bízzuk, vagy ő személyesen felajánlja, hogy elkészíti az ingatlan szempontjából optimális képeket, akkor mindenképp győződjünk meg a végeredményről. Bár egy ideális világban, ahol az ügynökök az ingatlanunk értékesítése utáni jutalékból élnek, ez talán az első alapvető elvárás lenne feléjük, hogy vonzzó fotókat, korrekt leírást és használható alaprajzot közöljenek a lakásunkról/házunkról.

- Ne fotózzunk állatokat, embereket! - Csak akkor, ha azok előnyösen festenek, és valamiért növelik az ingatlanunk értékét.

- Luxus a lakás - hívjál profit! - Van az az értékhatár az ingatlanoknál, amikor már nem csak, hogy megéri, de elvárt, hogy profi fényképekkel hirdessünk. Nem akarjuk mi meghúzni ezt a határt, de 40-50 millió forint környékén, és természetesen felette, mindenki maradjon a szakmájánál, mert úgy sikerülhet a legjobb eredményt elérni. Az ingatlanos szervezze az eladás körüli teendőket, a fotós készítsen képeket, a tulajdonos meg várja a fejleményeket.
Lehet ezt persze tovább is csűrni csavarni, amikor a fotózáshoz egy dekoratőrt is fogadunk, aki pár apró kiegészítővel és a bútorok megfelelő elrendezésével segíti a minél jobb képek elkészülését.

Tipp

Ameddig nem készít a megbízott ingatlanközvetítőnk (a segítségünkkel!) hasonló minőségű fotókat és alaprajzot, addig ne adjunk neki megbízást! Vagy ha már adtunk megbízást, akkor érjük el nála, hogy készítsen jó képeket. (Végszükség esetén készítsük el helyette a képeket, és kérjünk részesedést a jutalékból.)

Természetesen a tisztességes, becsületes és szakmailag korrekt közvetítőkre a fenti dolgok közül semmi sem vonatkozik.


További jó tippekkel segíthetjük egymást a kommentekben!


Egy jó példa

Az, hogy ez a lakás egyébként jó vétel-e, szép-e, stb. mindenkinek a saját értékítéletére bíznánk, hiszen most az igazán fontos számunkra a fotók minősége, a szobák berendezése, és az alaprajz.

Lássuk a lakást!

A lakás adatlapját ide kattintva érhetitek el.

Nappali

0_1.jpg

 

Nappali_2

1_4.jpg

Konyha_étkező

2_2.jpg

Gyerekszoba

3_2.jpg

Háló

4_3.jpg

Fürdő

5_2.jpg

Alaprajz

9.jpg

Címkék: hirdetés tipp fotózás trükk lakáseladás