Elképesztő faházakat árulnak szerte az országban!
2014.05.20. 18:27 I otthonterkep

Elképesztő faházakat árulnak szerte az országban!

(persze nem olyanokat, mint a címlapképen)

Jelige: Közel a természethez

Mióta világ a világ az emberek számtalan anyagból készítettek maguknak hajlékot. Kinek éppen milyen anyaga volt közel ahhoz a területhez, ahol élni akart (vagy nem akart, de épp ott kellett). Bár ma már akár egész házakat is cipelhetünk magunkkal (persze nem a 10 emeletest), ha költözünk, mint a csigák, többnyire még mindig vagy az építőipar modern termékeit, vagy a helyi adottságoknak és környezetnek megfelelő anyagokat használjuk otthonaink megépítéséhez.

Magyarországon a lakások többnyire téglából, vagy betonból épültek, persze találni egyéb anyagokat is. Az egyik ilyen a fa. Kicsit körbenéztünk az Otthontérkép kínálatában, és kiszemezgettük a legmeglepőbb, legszebb, legnagyobb, legdrágább és egyéb "legleg" faházakat.

Kalandtúrára felkészülni!

A legdrágább (és a legnagyobb is egyben)

A jelenlegi kínálatban ez a 200 millió forintért árult rönkház számít a legdrágábbnak. A 440 négyzetméteres gödöllői házban természetesen mindenféle luxus is megtalálható, a masszázskádtól kezdve a moziszobáig. De, ha még nem ugranánk bele egyből egy ilyen vásárlásba, akkor akár ki is próbálhatjuk az életet a luxusrönkházban, hiszen havi 500 ezer forintért (plusz rezsi) ki is bérelhetjük az ingatlant.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

gödöllő.jpg

Legkülönlegesebb (és az egyik legdrágább is)

A nagyrécsei ház azontúl, hogy 139 millió forintba kerül, a leírása szerint "külső és belső kialakítását tekintve exkluzív finn gerendaház". De itt még közel sincs vége, hiszen a "Makovecz Imre által tervezett ház OMH napház (japán szabadalom), amely 43% energiamegtakarítást eredményez". Hát ezek után ki ne lenne kíváncsi a ház többi részletére?

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

nagyrecse.jpg

A (az egyik) legszebb

Nehéz kategória, talán felesleges is, hiszen már akkor biztos az ellentét különböző ízlésű emberek között, amikor még el sem kezdtünk keresgélni. De mindegy is. Szerintünk ez az egyik legszebb eladó faház, ráadásul erről igazán jó fotókat is készített és töltött is fel a közvetítő/tulajdonos.

A 240 négyzetméteres pilisborosjenői faház 68 millió forintba kerül. De mi köze az ingatlannak az Egri csillagokhoz, és az Eragonhoz? A hirdetés adatlapjáról ez is kiderül.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

pilis.jpg

A legszebb panoráma

A különleges, de leginkább a különleges panorámájú kategória egyik győztese ez a sukorói faház. A 27,5 millió forintért meghirdetett ingatlan, a szűkszavú leírás szerint, eredeti finn gerendaház, gázközponti fűtéssel, fedett teraszokkal, és két autó részére szolgáló garázzsal keresi új tulajdonosát.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

sukoró.jpg

A legolcsóbb, és...

... az ország egyik legmagasabban fekvő eladó faháza is egyben a mátraszentimrei 12 nm-es falak. Úgy bizony. Ami máshol legfeljebb csak kerti szerszámok tárolására szolgáló sufni lehetne, az az ország legmagasabb pontjának szomszédságában egy szobakonyhás kis ház. Ennek megfelelően az ára sem magasabb egy drágább kétszemélyes nyaralásnál. Mindössze 880 ezer forintot kérnek érte. "Asztmásoknak és allergiásoknak a legjobb választás", derül ki a hirdetésből.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

mátra.jpg

A legérdekesebb enteriőr

A ház ugyan nem túl különleges (ráadásul hendikepes, hiszen tégla az alapja), de szinte minden egyes helyisége ingatlansalátákba illő fotóval rendelkezik. A 39 négyzetméteres, 4 millióért kínált orfűi (tudjátok, ez az hely, ahol "Semmi sem bonyolult annyira, hogy ráparázz.") kecó persze leginkább hétvégi házként értelmezhető, melynek egy kisebb felújítás után inkább a terasza és a kertje adhatja meg az éjszakai hangulatot.

Hosszas gondolkodás után végül a zuhanykonyháról készült fotót választottuk, de

még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

orfű.jpg

 

 

Címkék: ingatlan fa ház eladó rönk